Ongeval met gevaarlijke stoffen bij transportbedrijf

HALSTEREN  – Woensdagmiddag is de brandweer uitgerukt naar transportbedrijf Bernaards aan de Halsterseweg in Halsteren. Daar is rond half vier op het bedrijfsterrein een ongeval gebeurd waarbij gevaarlijke stoffen zijn vrijgekomen uit lekkende vaten. Volgens woordvoerder Jeff Everst van de Veiligheidsregio was aanvankelijk de inhoud niet bekend. Later in de middag werd duidelijk dat het gaat om zeven vaten Aldehyde, een brandbare reinigingsvloeistof. Het is nog niet bekend wat er gebeurd is waardoor de vaten zijn gaan lekken.

Rond half vier kreeg de brandweer een melding van een ongeval bij de Halsterseweg, waarbij sprake was van een 'vreemde lucht'. Daarbij is een tankautospuit naar de locatie gegaan. Een kwartier later is ook de officier van dienst opgeroepen en een hulpverleningsvoertuig ingezet.

Update

De vaten zouden zich in een vrachtwagen op het terrein bevinden, zo wordt woensdag later in de middag bekend. "Bij transportbedrijf in zijn 7 lekkende vaten Aldehyde dit is een brandbare stof. Er zijn geen gewonden", laat de Brandweer MWB weten via Twitter. Volgens de woordvoerder bevindt de wagen met lekkende vaten zich op een vloeistofdichte vloer en zijn er geen chemicalien in de grond of in het riool gekomen. Het transportbedrijf is door de brandweer uit voorzorg ontruimd.