Online verkoper van waterpijpen betrapt op verkoop sterke drank

BERGEN OP ZOOM – Een in de Rijkebuurtstraat gevestigde eigenaar van een webshop in shisha’s, oftewel waterpijpen, is bij een controleactie betrapt op de verkoop van sterke drank. Er werd zelfs aan minderjarigen geleverd, meldt de gemeente.

“Illegale goederen aangetroffen bij gezamenlijke controle”, schrijft een woordvoerder van de gemeente Bergen op Zoom in een kort persbericht. Vrijdag zijn de drank & horeca boa’s van de gemeente bij een online shisha-leverancier in de Rijkebuurtstraat langsgegaan, samen met medewerkers van de belastingdienst, de douane en de politie. De controle werd gehouden nadat wijkagenten berichten hadden ontvangen dat deze shisha-leverancier online sterke drank verkocht en bezorgde, ook bij minderjarigen.

De controleurs troffen bijna 40 kilo tabak aan waar geen accijns op was betaald. Daarnaast was er een aanzienlijke voorraad sterke drank aanwezig waar geen vergunning voor was, maar ook een voorraad van 7000 lachgaspatronen. Alle goederen zijn in beslag genomen.

Afbeelding: Elien Smid / Pixabay