Onrust over bomen Oranjeplein, PvdA stelt vragen

Hier stond het groen nog in volle bloei. Inmiddels geeft het plein een "treurige aanblik", meldt de PvdA. De fractie wil opheldering, zowel over het waarom van de kap als over wat er gaat gebeuren.

BERGEN OP ZOOM – Een vroege zondagse brief van Joey van Aken, fractievoorzitter van de Bergse PvdA. Naar aanleiding van onrust die door bomenkap is ontstaan bij omwonenden van het Oranjeplein, het parkeerterrein bij de Nettorama.

De PvdA heeft het college aangeschreven en wil opheldering over de gang van zaken. De fractie informeert onder meer naar de reden van de bomenkap. Als er bijvoorbeeld sprake is van een bomenziekte, wil Van Aken graag weten of dit ook voorkomt op andere plekken in de gemeente Bergen op Zoom. Als ze niet ziek waren is de vraag waarom heeft het college dan heeft gekozen voor deze rigoureuze kap.

Communicatie

Zijn partij stelt ook vragen bij de communicatie met de buurt, meldt de fractievoorzitter: "Zijn omwonenden en ondernemers mondeling of per brief door het college geïnformeerd over de kap van de bomen?" Maar vooral de "treurige aanblik van het parkeerterrein" is een punt, aldus Van Aken. Het groen maakte de buurt leefbaarder em bewoners maken zich nu zorgen over de mogelijke hittestress in de zomer.

Er is blijkens de brief totaal niet bekend wat er nu gaat gebeuren. Daarom wil de fractie weten of er nieuwe bomen komen en zo ja wanneer, maar ook of de omwonenden betrokken worden bij de groene aankleding van het Oranjeplein.