Onstage MollerJuvenaat speelt het dak er af

Woensdag 13 december genoot een enthousiast publiek van leerlingen, ouders en docenten van spetterende optredens van ruim 20 leerlingen en docenten van het MollerJuvenaat.

Het aantal bezoekers overschreed de tribune met 400 zitplaatsen van de theaterzaal van de school, waardoor er stoelen bijgezet moesten worden. Het publiek liet zich meevoeren door een grote verscheidenheid aan acts. Zo waren er hilarische filmpjes over een foute smaaktest, een blik achter de schermen van Onstage en een filmpje dat de emoties van twee leerlingen in beeld bracht bij het idee dat het de laatste keer was dat ze aan Onstage deel konden nemen. Een prachtige dans-act werd uitgevoerd door docent Baco de Jong met zijn danspartner Aurelia (zie foto).

Een bijna oorverdovend optreden was het openingsnummer van docent Marco Brok. Met neonverlichte drumstokken bracht hij een virtuoze slagwerksolo ten gehore. Het leek of de drumstokken dansten. Uiteraard waren er nog andere muzikale acts te bewonderen. Robin zong een prachtig Frans chanson begeleid door Tijn met een eigen gitaararrangement. Twee jazzbands speelden ook fraaie eigen arrangementen, Kirsten en Rongshen lieten hun handen virtuoos over de pianotoetsen gaan en Dn Bouwmanband brak de eigen podiumonderdelen af en bijgevolg ook de zaal.

Een ‘eenzame’ viool

Een van de absolute hoogtepunten was de vioolsolo van de 14-jarige Andy Schaap. De pas viool spelende Andy, “ik was hartstikke zenuwachtig, maar het ging best wel goed”, speelde vol overtuiging. Op een verder helemaal leeg podium met de spotlight op de viool lukte het hem om elke noot aan te strijken. Hij kreeg welverdiend een overdonderend applaus en zijn naam werd nog lang nadat hij klaart was gescandeerd: Andy. Andy, Andy… Het mocht niet baten, er wachtte alweer een nieuwe act.

Leerlingen regelen alles

Zo’n Onstage productie staat er niet zomaar. Thijs Bongers, 6 gymnasium had de leiding over het geheel. Samen met ‘de crew’, leidde hij alles in goede banen. Vanaf september is hij samen met zo’n 30 medeleerlingen aan het organiseren geweest. “Ik ben ongelooflijk moe, maar wat een avond. Daar doe je het allemaal voor. Ik ben hartstikke trots op al die leerlingen die hun steentje hebben bijgedragen. Maar ook op het geweldige publiek. Ze sleepten met hun enthousiaste reacties iedereen erdoorheen. Geweldig!”  Thijs praatte samen met Niels Miller en Matthijs van de Velde op ontspannen en vooral ludieke wijze de avond aan elkaar. Niels en Thijs hadden een komische dans-act en Matthijs leidde zijn eigen jazzband. Licht, geluid, decor, catering, fotografie, pr, het werd allemaal door enthousiaste leerlingen gedaan. En met succes; er was dit jaar zoveel animo vanuit deelnemers én bezoekers dat er voor een volgende editie al wordt nagedacht over twee voorstellingen.

Wiskundedocent Baco de Jong laat zich van andere kant zien met zijn danspartner Aurelia (zie foto hieronder)