Ontwerper Prinsenwagen te zien in korte online documentaire

BERGEN OP ZOOM – De 34-jarige Bergenaar Steven Bouwens is nogal een duizendpoot. Hij is visueel kunstenaar en beschikt onder meer over het talent om ter plekke te tekenen wat mensen proberen te vertellen. Hij ontwerpt en schildert ook en in deze tijd van het jaar staat een serieus deel van zijn artistieke leven in het teken van de Vastenavend. Eén van de hoogtepunten daarbij, letterlijk en figuurlijk, is zeker het 'gerijke' van Prins Nilles III.

Steven is ook lid van de Stichting Vastenavend en heeft dit jaar voor de derde maal de Prinsenwagen mogen ontwerpen. In een korte online documentaire, gemaakt door Nick Franken, Lion de Noier en Kubilay Kaya in opdracht van de Werkkamer, vertelt hij over hoe hij schildert en over hoe zo'n ontwerp tot stand komt. Zo hoor en zie je hoe het eerste ontwerp te lief, niet 'beestachtig' genoeg was. D'n aard van 't beesje moest er meer in terugkomen en dat is gelukt. Wat nu bij hem aan de muur hangt is een tekening van een indrukwkkende wagen die tijdens de Vastenavend 2017 Prins Nilles III en zijn nar door de Bergse straten troont.

Trotse Oòg'eid

Dinsdagavond is het gerijke officieel onthult, in aanwezigheid van honderden Krabben en natuurlijk de Prins en zijn gevolg. Steven vertelt: "Iedereen vond 'm mooi. Ik kreeg vooral veel complimenten over de gedetailleerdheid. Ook was het heel fijn om te zien dat Nilles III er trots op is. Op zo'n avond valt er toch een last van je schouders. We hebben er met veel mensen hard aan gewerkt." Of de Prinsenwagen klaar is door de Intocht? "Er zijn gelukkig geen technische complicaties", meldt Steven. "Dus hier en daar nog een laatste lik verf en wat aflakken en dan gaat dat goedkomen."

Meer weten over Stevens werk? Kijk eens op deze website.