Ook aantal Bergenaren brengt kerst in cel door na geweld in Breda

BERGEN OP ZOOM / BREDA – Op Eerste Kerstdag raakten in de Bredase parkeergarage De Barones twee groepen behoorlijk slaags met elkaar. Hieronder bevond zich een aantal Bergenaren. Een deel van dat gezelschap zit nog steeds vast, er waren in totaal 14 mensen betrokken bij het incident.

De oorzaak van de ruzie is niet bekend, al zouden de groepen elkaar daar 'toevallig' zijn tegengekomen aldus de politie. Het ging wel flink tekeer, vijf mensen liepen steekwonden op en moesten worden behandeld. Een van hen diende zelfs een operatie te ondergaan. Behalve messen werden er in het gevecht tevens stokken gebruikt. Er zitten nu nog 11 mensen vast en twee anderen dienen zich beschikbaar te houden.

Justitie besluit later dit weekend of de overige betrokkenen ook worden vrijgelaten. Er bestaat een mogelijkheid dat er nog meer aanhoudingen volgen. De kans is groot dat het om uitgaansgeweld gaat en dat het dus niet vooropgezet gebeurde, aldus een woordvoerder: "Als je een afspraak maakt om met elkaar te gaan vechten, doe je dat niet in een parkeergarage vol bewakingscamera's."