Politie houdt 36-jarige man aan vanwege harddrugs

BERGEN OP ZOOM – Op woensdag 23 december is een 36-jarige Bergenaar in de Keldermanslaan aangehouden omdat hij in het bezit was van harddrugs. Agenten spraken hem aan omdat hij in het openbaar alcolhol stond te nuttigen. Er bleek al snel meer aan de hand te zijn.

De man stond omstreeks 13.40 uur bij een verkeerslicht te wachten. Agenten stopten in hun politieauto bij datzelfde verkeerslicht en zagen dat de man bier uit een blikje bier dronk. Omdat het volgens de Algemene Plaatselijke Verordening verboden is om op de openbare weg alcoholhoudende drank te drinken, besloten zij de man te bekeuren. Ze hielden hem staande in de Keldermanslaan in Bergen op Zoom.

Hennepgeur

Tijdens het gesprek met de man roken de agenten hennep en informeerden zij of hij drugs bij zich had. Al snel kwam er cannabis tevoorschijn maar ook een gebruikershoeveelheid amfetamine. Het bezit hiervan is verboden, dus de man is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar  heeft hij een verklaring afgelegd. Hierna mocht hij weer gaan maar er wordt wel een proces-verbaal tegen hem opgemaakt.