Ook Bergen op Zoom stapt naar Europese Commissie vanwege Doel

BERGEN OP ZOOM – Samen met Steenbergen en Tholen gaat de gemeente Bergen op Zoom protesteren tegen de slecht functionerende kerncentrale Doel. Gedrieën wenden ze zich tot de Europese Commissie, dat is de uitvoerende macht van de Europese Unie.

In een artikel van de Telegraaf valt te lezen dat de Bergse burgemeester Petter verwacht op die manier de meeste kans te hebben dat de protesten ook resultaat opleveren. De kerncentrale heeft nogal eens problemen en wordt opvallend vaak stilgelegd. Daar maken veel omwonenden, bestuurders en dus ook gemeentes in de wijde omtrek zich behoorlijk zorgen over.

Omdat België heeft besloten de locatie Doel nog tien jaar te willen laten draaien, is de roep om dat tegen te gaan steeds luider aan het worden. De zuiderburen hebben die beslissing bovendien op eigen houtje genomen, terwijl ze daar Nederland in hadden moeten betrekken volgens internationale overeenkomsten. Redenen te over dus om de Europese Commissie in te schakelen, vinden Bergen op Zoom, Tholen en Steenbergen. De eigenaar van de de kerncentrale, energiemaatschappij Electrabel Engie, wil vooralsnog niet op de aantijgingen ingaan.

Foto: © Chris van Klinken/Klink Fotografie