Inval bij notoire lawaaimaker (34): apparatuur in beslag genomen

De politie nam de geluidsapparatuur in beslag, waarmee de Bergenaar vanmorgen voor stevige lawaaioverlast in de Oude Stationsweg zorgde. (Foto: Politieteam Bergen op Zoom / Facebook)

BERGEN OP ZOOM – Vanmorgen vroeg is een 34-jarige Bergenaar in zijn flatwoning aan de Oude Stationsweg aangehouden, nadat hij met harde muziek voor aanzienlijke geluidsoverlast heeft gezorgd in de straat. Over de verdachte zijn de afgelopen tijd meerdere klachten binnengekomen, laat de politie weten. Een hoeveelheid geluidsapparatuur, die voor een brandgevaarlijke situatie zorgde, is bij de inval genomen. "Hopelijk keert de rust terug voor de omwonenden", aldus Politieteam Bergen op Zoom via de social media.

Rond acht uur vanmorgen wordt het voor de buren teveel en bellen zij de politie, getergd door de keiharde muziek die doordreunt vanuit de flatwoning van de verdachte. Als de agenten de straat inrijden, horen zij het geluid met de nodige decibellen al door de straat galmen. Daarbij wordt de verdachte ook betrapt op het naar buiten gooien van allerlei verpakkingsmateriaal. "Omdat de man weigert de agenten binnen te laten wordt de voordeur geforceerd", zo laat de politie weten. "Vervolgens is de bewoner aangehouden."

Gevaarlijke situatie

In de huiskamer treffen de agenten een aanzienlijke hoeveelheid geluidsboxen en versterkers aan, die op een 'zeer gevaarlijke amateuristische manier' met elkaar verbonden zijn. "Hierdoor dreigde enkele apparaten oververhit te raken en bestond er gevaar voor brand. Alle geluidsapparatuur is in beslag genomen." De verhuurder van de flatwoning is volgens de politie voornemens een uitzettingsprocedure te starten. De Officier van Justitie zal bepalen wat er met de geluidsapparatuur gaat gebeuren.