Ook JazzBoZ gaat niet door: afgelast om corona

(Redactie: Han Verbeem. Foto: Pixabay)

BERGEN OP ZOOM – Diverse evenementen die op stapel stonden zijn één voor één afgelast vanwege de coronacrisis. Eerder was al duidelijk dat Koningsdag, de bevrijdingsfeesten en de doorkomst van de RopaRun en ProefMei (inclusief Ravelijnlezing) dit voorjaar niet doorgaan. Maandag heeft ook de organisatie van jazzmanifestatie Rabo JazzBoZ bekendgemaakt het weekeinde af te gelasten. Het driedaags jazzfestival was gepland op 5, 6 en 7 juni.

Het landelijk verbod op vergunningsplichtige evenementen loopt weliswaar tot 1 juni maar de organisatie neemt geen enkel risico. “Na lang beraad de afgelopen dagen heeft het bestuur van Stichting Bergse Jazz Evenementen (SBJE) samen met haar partners besloten het festival op 5, 6 en 7 juni niet door te laten gaan”, meldt de organisatie op social media.

Muzikale goedmakers

Hoewel de organisatie het besluit betreurt, blijft men niet stilzitten en heeft wat extraatjes in petto voor de periode ná de corona. “Mocht de situatie het toelaten, zullen we later dit jaar met wat muzikale goedmakers komen.”

Nieuwe koers varen

Daarnaast biedt het de organiserende stichting de kans om van het evenement in 2021 een nóg mooier festival te maken: “Met de geheel nieuwe koers die JazzBoZ gaat varen en eigenlijk dit jaar al wilde onthullen.” De extra tijd geeft de organisatoren meer ruimte om het uiterste uit deze nieuwe opzet te halen, zo laten ze weten.