Online cliëntenportaal helpt GGZ WNB-cliënten op weg naar hun herstel

(Ingezonden bericht, bewerkt door de redactie. Foto: Pixabay)

BERGEN OP ZOOM – Het cliëntenportaal MijnGGZWNB is een persoonlijke, beveiligde digitale omgeving voor cliënten van GGZ WNB en GGZuidland – instellingen voor psychische en psychiatrische zorg. Het portaal geeft toegang tot cliëntgerelateerde (zorg)informatie, aldus GGZ WNB: “Zo kunnen cliënten zelf actief aan de slag met hun herstel en houden ze zoveel mogelijk zelf de regie over hun eigen behandeling wat aansluit bij onze herstelgerichte visie.

Via MijnGGZWNB kunnen cliënten online communiceren met hun behandelaar, geplande afspraken inzien, informatie over hun behandeling lezen, voorgeschreven medicatie bekijken, online vragenlijsten invullen en berichten sturen naar behandelaren.

eHealth-behandelingen

Daarnaast bevat het portaal ook een ruim aanbod aan eHealth-behandelingen. “Zo kunnen cliënten op hun eigen tempo aan de slag met online behandelmodules zonder dat deze eerst via de zorgverlener hoeven worden aangevraagd”, verduidelijk GGZ WNB: “Zo kan de cliënt op een laagdrempelige manier en wanneer hij dat zelf wil, gericht aan de slag met zijn herstel. Ten tijde van het coronavirus maakt MijnGGZWNB het de client en behandelaar nog makkelijker om goed contact te houden.”

Toegang

Cliënten die in behandeling komen bij GGZ WNB of GGZuidland krijgen automatisch toegang tot MijnGGZWNB als zij hun e-mailadres en mobiel telefoonnummer laten registreren en daar toestemming voor geven.

Cliëntenservicepunt live

Sinds 24 maart is het Cliëntenservicepunt live. Cliënten kunnen hiernaartoe bellen voor hulp bij het gebruik van MijnGGZWNB of voor een (ondersteunend) gesprek en luisterend oor. Iedere werkdag van 9.30 uur tot 12.00 uur en van 13.00 uur tot 15.00 uur staan ervaringsdeskundigen van GGZ WNB klaar om cliënten op weg te helpen met al hun vragen. Het Cliëntenservicepunt is bereikbaar op telefoonnummer (0164) 28 7111.

Meer informatie over MijnGGZWNB is te vinden op onze website www.mijnggzwnb.nl. Hier is ook een instructiefilm te bekijken. Of bekijk de informatieve flyer.