Ook Lieke van Daele wil meedoen aan Expeditie Robinson

BERGEN OP ZOOM – Er zijn een aantal Bergenaren die graag mee willen doen aan de nieuwe editie van het programma Expeditie Robinson. Zelfs vanuit Tilburg klinkt een Bergse oproep om steun. Lieke van Daele is één van die fanatiekelingen die hoopt op stemmen uit haar geboorteplaats.

Lieke woont momenteel in Tilburg omdat ze er studeert, meldt ze in een bericht aan onze redactie. De 22-jarige Bergse studeert er Fiscale Economie aan de Tilburg University. Maar ze is en blijft een Krab, benadrukt ze: “Vastenavend, Krabbenfoor, Proefmei, Jazzweekend.. noem maar op, ik ben van de partij! Het is daarom ook dat ik in mijn filmpje voor mijn aanmelding voor Expeditie Robinson vermeld heb dat ik afkomstig ben uit BoZ. Stiekem omdat ik gewoon trotser ben om een Bergenaar te zijn, dan een… Kruikenzeiker!”

Social media mijden

Het is altijd haar droom geweest om mee te doen aan Expeditie Robinson, vertelt ze: “Ik kijk dit programma al van kleins af aan.” Zelfs tijdens haar verblijf in Zuid-Amerika, waar ze studeerde, volgde ze het programma trouw via Youtube. “Al moest ik dan wel de vier uren voorafgaand aan de uitzending social media mijden om de spoilers te vermijden. Maar dat had ik er zeker voor over.”

Klaar voor de uitdaging

Tijdens die studie in Zuid-Amerika had Lieke de mogelijkheid om door Brazilië rond te trekken. “Ik ben op eilanden geweest die lijken op die van Expeditie Robinson. Ik heb uit kokosnoten gedronken, onder palmbomen geslapen, bananen uit de boom geplukt en vissen zien rondzwemmen in helder blauwe wateren. Het enige dat tijdens mijn verblijf in Brazilië ontbrak was écht back-to-basic, zoals: niet douchen, hutten bouwen, mijn eigen eten zoeken in de natuur en proeven winnen voor immuniteit. En daar ben ik nu helemaal klaar voor, ik wil zó graag deze uitdaging aangaan!"

Rondje van Lieke!

En daarom hoopt ze op de steun van ‘haar’ Krabbegat. Ze roept de Bergenaren op: “Beste Krabben, maak gebruik van je stemrecht. En als ik deel mag nemen aan Expeditie Robinson… drinken we samen een Schrobbelèr tijdens d'n enigste echte Berregse Vastenavend!  Dagge bedankt zijt, da witte!”

Wij hopen op de redactie dat, als het haar lukt, ze volgend jaar genoeg heeft gespaard voor héél veel Leutneutbonnen…

Je kunt hier op Lieke stemmen.