Ook SP stelt vragen over joblodges Gageldonk-Oost

BERGEN OP ZOOM – Vorige week meldde D66 zich schriftelijk bij het college, met een brief over de stand van zaken rondom de geplande joblodges aan de Brechterhoeflaan. Enkele dagen erna komt de SP eveneens met vragen. Ook de socialisten vinden dat het maar stil blijft.

Raadslid Theo de Jong meldt dat zijn partij heeft gesproken met vertegenwoordigers van buurtbewoners. Er leven grote zorgen over de gevolgen van de komst van de joblodge en men is niet blij met de voorgenomen medewerking van het College. Tijdens een vorig jaar gehouden informatieavond kwam veel weerstand naar boven tegen de gepresenteerde plannen. Meteen daarop werd volgens de SP door B en W besloten dat een inspraakprocedure zou volgen voor het aanpassen van het bestemmingsplan. Zowel de wijkbewoners als raadsleden hoorden er vervolgens echter niets meer over.

Drugsoverlast

Namens zijn partij en de bezorgde buurt roept De Jong het college op snel met antwoorden en nadere uitleg te komen, net als D66 vorige week al deed. Daarbij wijst de SP op het feit dat er rondom sporthal Gageldonk nu al veel drugs zou worden gedeald en de vrees is dat de komst van een joblodge dergelijke illegale activiteiten zou verergeren. De partij zegt het eens te zijn met de buurtbewoners dat de plannen zorgen voor een onevenredige druk op de wijk, die al genoeg problemen kent. Als het toch van een dergelijke voorziening komt, moeten er in ieder geval duidelijke gedragsregels komen voor de bewoners, stelt De Jong.