Op politiewagen springen wordt bepaald niet gewaardeerd

BERGEN OP ZOOM – Politieteam Bergen op Zoom deelde zondagmiddag een beeld uit een filmpje dat ze ontvingen van een omstander, waarop te zien is hoe iemand op een dienstauto is geklommen. Het gedrag wordt ten zeerste afgekeurd.

Over in hoeverre de politie de Vastenavendweekenden wel of niet als bovengemiddeld onrustig beschouwt, worden nog geen uitspraken gedaan. Wel meldt het bericht dat afgelopen nacht onder meer twee personen zijn aangehouden voor het verstoren van de openbare orde en een 49-jarge Bergse is opgepakt wegens overtreding van de Wet Wapens en Munitie, Zij had pepperspray en een mes bij en probeerde beiden op de Grote Markt te verkopen.

Ontoelaatbaar

En dan was er dus dat andere incident. Er vond iemand het waarschijnlijk lollig om op een politieauto te gaan staan dansen, eveneens op de Grote Markt. Een omstander filmde het en stuurde de beelden door naar Politieteam Bergen op Zoom. Daar kunnen ze er niet om lachen. "Dit gedrag is volstrekt ontoelaatbaar!", valt te lezen op Facebook. "Het maakt niet uit of het een dienstvoertuig is of een auto van een willekeurige burger. Gewoon niet doen."

Tip

De agenten kunnen niet begrijpen dat, terwijl zij daar staan voor de verdere veiligheid in het uitgaansgebied, er mensen zijn die het nodig vinden om dit soort gedrag te vertonen. Het verziekt de sfeer van een avond die toch echt bedoeld is om leut te hebben. Ze hebben een tip voor wie zich niet weet te gedragen: "Blijf dan vooral thuis!"