OPEN 2017 belooft weekend vol entertainment

INGEZONDEN MEDEDELING

BERGEN OP ZOOM – In het weekend van 25 en 26 maart staan de Blokstallen 3, Gebouw-T en het Wilhelminaveld bol van de activiteiten voor een breed publiek. Jong en oud kunnen zich komen vermaken rond het Wilhelminaveld bij het event OPEN 2017. Dit is de tweede editie, als vervolg op het grote succes vorig jaar bij de opening van blokstallen 3. Het Facilitair Bedrijf, Gebouw-T en het CKB zetten nu gezamenlijk hun schouders onder de editie 2017. Het culturele veld krijgt een gratis podium om zich in de spotlight te zetten voor een breed publiek.

In het betreffende weekend kan twee dagen, van 11:00 tot 17:00 uur, worden genoten van verenigingen en clubs die laten zien wat ze het komende jaar te bieden hebben. Zo zijn er optredens, open repetities, demonstraties, stands en workshops, verzorgd door tientallen deelnemers. Het wordt een weekend vol entertainment, waarbij evenals vorig jaar veel bezoekers worden verwacht. De organisatie is in handen van de studenten van het Zoomvliet College en Zinc. events & leisure, Gebouw-T en het Facilitair Bedrijf. Het CKB ondersteunt het programma. Op zaterdagmiddag om 14.00 uur zal wethouder Arjan van der Weegen de officiële opening verrichten.

Rode draad

Als rode draad is gekozen voor het thema “bruisende  militaire monumenten”. Immers, de Blokstallen, het CKB-pand, Gebouw-T maar ook het Groot en Klein Arsenaal stammen allen uit de tijd dat Bergen op Zoom een garnizoensstad was en er volop leven in de brouwerij was met soldaten en paarden. Daar zijn mooie verhalen over te vertellen. Deze monumenten zijn gelukkig behouden gebleven en hebben nu allemaal een bruisende functie. De sfeer van paarden en militairen zal tijdens het evenement benadrukt worden door onder andere een kampement van de Borgerij, een fototentoonstelling met afbeeldingen uit het verleden en een stadswandeling.

Rondleidingen

Speciaal rond het thema ‘Bruisende militaire monumenten’  verzorgt  Stichting Bezichtiging Monumenten gratis rondleidingen door het havenkwartier langs de militaire gebouwen. Deelnemers  krijgen speciale uitleg over het militaire verleden van de Blokstallen, Gebouw-T,  het CKB en het Groot en Klein Arsenaal. Belangstellenden kunnen zich melden bij de stand van SBM in Blokstallen 3, van waaruit de rondleidingen starten.  

Rondrit

Op beide middagen rijdt een paardentram door het havenkwartier en meerijden is gratis. Ook deze route trekt langs de militaire gebouwen. Zo beleef je op een bijzondere wijze de garnizoensgeschiedenis van Bergen op Zoom. Om het militaire verleden extra te onderstrepen wordt op het Wilheminaveld een militair kampement ingericht door de Borgerij Berghen opden Zoom.

Blokstallen 3

In Blokstallen 3 staan kramen van verenigingen en er zijn optredens van muzikanten, koren en dansgroepen. Hier treden heel wat gezelscappen op: Diga-Doo Jazzband, de Vereniging Interculturele Vrouwentheatergroep, de Strijkersacademie, Creative Art WorX, Voices in Harmony, Gospelkoor Real Power, Genie, Jeugdtheater Rotonde, de Wilde Mossels, Mea Dulcea, CKB cursisten, tamboerkorps Odiles Rapid, CQ koor, Boogie Down, In den Scherminkel, kunstcollectief Synapz, streetdance kids CKB en de zanggroepen Scala en Only Voices.

Kinderprogramma

Buiten is er een programma  voor de jeugd met sportieve elementen zoals een pannaveld van het JOC en een springkussen, een militair kampement, scoutingactiviteiten  en een mini-foodmarket.  

Gebouw-T

In Gebouw-T treden Dj Joost, Bonfire, After Years, Keaton en The BoZ op. Er zijn workshops en ook kan kennis gemaakt worden met de Popschool.

Informatie

Vorig  jaar zag de eerste editie van het glossy magazine APPLAUS het levenslicht. Bezoekers aan het festival ontvangen ook dit jaar weer een fraai blad vol informatie over wat de stad beweegt. Het hele programma is te vinden op www.facilitair-bedrijf.nl en op de Facebookpagina van Stichting Facilitair Bedrijf.