Vijf mannen aangehouden voor drugshandel en witwassen

BERGEN OP ZOOM – Woensdagavond zijn in Bergen op Zoom vijf mannen aangehouden tijdens een drugsactie.De politiemeldkamer kreeg rond 16.45 uur een melding van een verdachte situatie bij een woning aan de Stelleweg. Zo werd onder andere een sterke henneplucht geroken.

Agenten zijn onmiddellijk een onderzoek gestart. Rond 17.30 uur reden er twee auto's weg. Drie inzittenden van een personenauto en de bestuurder van een bedrijfsbus werden op de Markiezaatsweg en de Mondafseweg gecontroleerd en aangehouden. Bij de inzittenden werd bijna twintigduizend euro aangetroffen en in beslag genomen. De politie onderzoekt of dit geld op criminele wijze is verkregen. Ook werden verse hennepresten gevonden, welke in beslag werden genomen.

Onderzoek woning

Vervolgens werd in de woning aan de Stelleweg een onderzoek ingesteld. Ook hier werden diverse zakken hennepplanten en -resten in beslag genomen. Na weging bleek dat ruim tien kilogram hennep was aangetroffen. De bewoner werd aangehouden.

Politiecellencomplex

De vier inzittenden van de auto zijn twee 21-jarige mannen, beiden zonder vaste woon- of verblijfplaats en twee mannen uit Kerkrade (25 en 32 jaar). De vijf verdachten zijn voor verder onderzoek naar het politiecellencomplex Torentijd in Middelburg gebracht en ingesloten. Zij worden donderdag verhoord.

Bron: Politie.nl