Opening, open avonden en Fright Night staan voor de schooldeur van het MollenaarJuvenaat

 School is al een aantal weken bezig en de herfstvakantie staat voor de deur, maar het MollerJuvenaat opent dinsdag officieel haar school met een feestelijke middag voor genodigden in Theater De Maagd en op de nieuwe locatie aan de Noordzijde Zoom 61.

In de eerste schoolweek zijn er voor de leerlingen al de nodige festiviteiten en kennismakingsactiviteiten georganiseerd. Maar nu de school een aantal weken ‘draait’ en leerlingen en medewerkers gewend zijn, is het tijd voor de officiële opening. Het MollerJuvenaat heeft 18 oktober 2022 een prikkelende middag georganiseerd voor genodigden, die dag worden collega’s uit het voortgezet en basisonderwijs evenals netwerkpartners en omwonenden getrakteerd op een inspirerend samenzijn in Theater De Maagd. Waarna het gezelschap middels een stadswandeling zich langs de locatie aan het Bolwerk begeeft naar de verbouwde gymnasiumlocatie aan de Noordzijde Zoom. Aldaar kunnen de gasten ervaren wat House of Students inhoudt.

MollerJuvenaat is meer dan een school, een plek waar leerlingen en docenten elkaar ontmoeten om met en van elkaar te leren; House of Students. Samen ontwikkelen en beleven staat voorop. Het vernieuwde gebouw, dat in samenspraak met de leerlingen is ingericht, straalt dit in alles uit. Er zijn diverse ruimten waarin leerlingen kunnen samenwerken, maar zich ook even rustig kunnen terugtrekken als ze geconcentreerd willen werken. Daarnaast valt het groene karakter op.

Om iedereen de kans te geven de gymnasiumlocatie te bezoeken en de sfeer te proeven, opent het MollerJuvenaat op woensdag 19 en donderdag 20 oktober tussen 19:00 en 21:00 uur haar deuren om geïnteresseerden welkom te heten en rond te leiden door het nieuwe gebouw.

De school eindigt de week voor de herfstvakantie uiteindelijk met een heel ander soort tour door de school; dan staat de inmiddels befaamde Fright Night voor leerlingen op het programma. Die avond heeft het gebouw vooral een griezelige uitstraling. Veel medewerkers en leerlingen kunnen hun acteer- en/of creatieve talenten kwijt in het bezorgen van een spannende ervaring voor medeleerlingen.