Opnieuw vaten drugsafval in bos gedumpt

BERGEN OP ZOOM – Voorbijgangers hebben dinsdagavond aan de Klaverveldenweg, in het bos bij Bergen op Zoom, opnieuw afval van vermoedelijk een drugslab gevonden. Eerder deze week is er in Ossendrecht en Waarde ook al drugsafval gedumpt. De politie onderzoekt of de dumpingen verband hebben met elkaar. Ditmaal lagen de vaten op de toegangsweg naar een woning.

Brandweermannen in beschermende kleding hebben onderzoek gedaan bij de vaten en de omgeving afgezet. Een gespecialiseerd bedrijf is ingeschakeld om het afval te komen ruimen. Om hoeveel vaten het exact gaat is nog onbekend. Vermoedelijk hebben deze keer de vaten wel gelekt, dit was bij de eerdere dumpingen niet het geval. De politie is een onderzoek gestart naar de dumpingen en onderzoekt of deze verband houden met elkaar.

Eerdere dumpingen

Afgelopen donderdag werden aan de Vroonweg in Waarde(Zeeland) ook al 50 jerrycans met vermoedelijk drugsafval aangetroffen in een droge sloot. In de nacht van vrijdag op zaterdag werden op een bospad bij Ossendrecht meer dan 100 vaten gedumpt. In de tussentijd heeft de brandweer ook onderzoek gedaan in Klundert en Roosendaal, of hier daadwerkelijk iets was gedumpt is onduidelijk.

Bericht en foto: 112 markiezaten