Oproep gemeente: Schrijf nu mee aan de toekomst!

INGEZONDEN MEDEDELING

BERGEN OP ZOOM – De gemeente wil zo uitgebreid mogelijk naar de toekomst kijken. Daarom kunnen inwoners, bedrijven en organisaties de komende tijd actief meedenken én praten over wat goed zou zijn voor Bergen op Zoom, in de breedste zin van het woord.

In een uitvoerige oproep legt de gemeente uit wat het plan is:

Burgemeester Frank Petter: Bergen op Zoom schreef al geschiedenis

Schrijf nu mee aan de toekomst!

 
Samen maken we de toekomst. Maar hoe ziet uw ideale toekomst eruit? Welke dromen heeft u? En hoe kunnen we samen al die Bergse toekomstdromen waarmaken? De komende weken voeren gemeenteraadsleden toekomstgesprekken met inwoners, met bedrijven en organisatie. Iedereen die een droom voor de toekomst heeft, is welkom. We luisteren naar elkaars dromen, we kijken naar mogelijkheden om die dromen waar te maken en we gaan aan de slag. Met al die positieve energie wordt dat vast en zeker een gouden toekomst.
 
Bergen op Zoom bruist, iedere dag. Feesten, optochten, markten, sport, plezier. Maar ook gewoon school, werk, wonen en recreëren. Iedere dag schrijven we geschiedenis en maken we de toekomst en iedereen speelt daarin zijn of haar rol. Natuurlijk gaan er weleens dingen mis, maar het is indrukwekkend hoeveel zaken er goed gaan. Als je met anderen praat over die goede voorbeelden, dan word je enthousiast en krijg je zelf ook weer goede ideeën. Die energie willen we gebruiken voor het ontwerpen van onze toekomst.
 
U bent expert
De komende weken organiseren we toekomstgesprekken. Iedereen die een droom heeft voor de toekomst kan bij de gesprekken aanschuiven. Iedereen is welkom, want iedereen is expert. Iedereen is ervaringsdeskundige in het wonen, werken, leven in de gemeente Bergen op Zoom. Die lokale experts spelen een belangrijke rol in onze toekomst.
Er zijn geen beperkingen aan de dromen. Alles kan en alles mag. Maar het blijft niet bij dromen alleen. Op de agenda van de toekomstgesprekken staat ook hoe we die dromen kunnen realiseren. Wat is daar voor nodig? Wie wil daar z’n schouders onder zetten?
 
Samen de toekomst maken
Al die dromen zijn belangrijke informatie voor de politieke partijen in Bergen op Zoom. Voor hen is het natuurlijk zeer interessant om te weten wat de wensen en dromen zijn van de inwoners van Bergen op Zoom. Ze kunnen die dromen dan meenemen in hun partijprogramma voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2018.
Ongetwijfeld zijn er ook veel dromen die zonder tussenkomst van de gemeenteraad werkelijkheid kunnen worden. Samen kunnen we die dromen aanpakken en realiseren. Zo maken we de toekomst samen.
Naast de toekomstgesprekken kunt u uw toekomstdromen ook delen op www.jouwtoekomstverhaal.nl en op de Facebookpagina van de gemeente.
 
Kies voor de toekomst
Burgemeester Frank Petter opent op 21 maart 2017 het eerste toekomstgesprek. Het is het begin van een reeks gesprekken. Burgemeester Petter: “Als voorzitter van de gemeenteraad vind ik het belangrijk dat we het gesprek over de toekomst met de samenleving aangaan. Zeker in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 leveren de toekomstgesprekken waardevolle inzichten op. Politieke partijen kunnen bijna niet anders dan zeer serieus met deze inzichten om te gaan. Als ze slim zijn, nemen ze de dromen van al die Bergenaren op in hun verkiezingsprogramma’s.”
 
Doe mee!
Wie mee wil doen aan de toekomstgesprekken kan zich aanmelden op www.jouwtoekomstverhaal.nl en kiezen voor een van de gesprekken op 21, 22 maart of 8, 11, 13, 19 of 21 april. Het is prettig als u een droom, plan of idee voor de toekomst naar de toekomstgesprekken meeneemt. Dat hoeft niet op papier of digitaal, maar in uw hoofd en in uw hart.

Afbeelding: © Pixabay/Arek Socha (qimono)