Oranje Fonds Collecte ook goed voor de lokale clubkas

INGEZONDEN MEDEDELING (bewerkt door de redactie)

BERGEN OP ZOOM / UTRECHT – Het Oranje Fonds nodigt alle stichtingen en verenigingen in gemeente Bergen op Zoom uit om mee te doen met de Oranje Fonds Collecte 2019. Hiermee kunnen zij niet alleen de eigen kas spekken, maar ook een groot verschil maken voor Nederlanders die in een sociaal isolement zitten of dreigen te komen.

Deelnemende stichtingen en verenigingen mogen de helft van de opbrengst houden om aan hun eigen maatschappelijke doelstellingen te besteden. Voorwaarde is dat het geld in Nederland besteed wordt. De andere helft gaat naar sociale projecten in de provincie waar gecollecteerd is. Zo wordt alle opbrengst lokaal besteed, aan projecten die ervoor zorgen dat niemand in Nederland er alleen voor hoeft te staan. Denk bijvoorbeeld aan Voedselbanken, het activeren van ouderen of zorgen dat kinderen met een beperking mee kunnen doen in de maatschappij.

In Bergen op Zoom zijn negen collectegebieden beschikbaar voor de Oranje Fonds collecteweek, die van 11 t/m 15 juni gehouden wordt. Een collectegebied claimen kan via www.oranjefonds.nl/collecte. Dit kan uiterlijk tot 1 april, zolang er gebieden beschikbaar.

Iedere euro goed besteed

Het is de vijfde keer dat het Oranje Fonds deze landelijke collecteweek organiseert. Alle kosten van de collecte (organisatie, materiaal) zijn voor rekening van het Oranje Fonds. RegioBank neemt de kosten voor het geldtransport op zich. Hierdoor wordt iedere euro uit de collectebussen besteed aan projecten die onze samenleving socialer maken.

Oranje Fonds

Het Oranje Fonds bouwt aan een sociale samenleving, waar mensen er voor elkaar zijn en iedereen mee kan doen. Daarom mobiliseert, versterkt en ondersteunt het fonds zoveel mogelijk mensen en organisaties die zorgen dat niemand er alleen voor staat. Die steun bestaat uit inspiratie, advies, kennis en geld. Het Fonds kan dit doen dankzij bijdragen van onder meer de Postcode Loterij, de Nederlandse Loterij, Vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn het beschermpaar van het Oranje Fonds.

Foto: © Oranje Fonds