Organisatie Bergs Bierfestival zit in de maag met ‘vies bier’

BERGEN OP ZOOM – Waarschijnlijk hadden de mensen achter het Bergs Bierfestival liever op een andere manier de media gehaald. Ze zijn nu zowel op Omroep Brabant als Metroniews.nl genoemd vanwege een partij zelfgemaakt bier waar ze vanaf willen, omdat die te zuur is uitgevallen.

Ieder jaar wil het Bergs Bierfestival bezoekers een eigen biertje kunnen aanbieden. Dat gaat deze keer niet gebeuren, al hoeven dorstige zielen zich geen zorgen te maken dat er niets te krijgen zal zijn. Alleen het maanden geleden gebrouwen eigen probeersel bleek onlangs mislukt te zijn.

De organisatie biedt de partij 'vies bier' toch te koop aan, omdat iemand er wellicht de alcohol nog uit  de 200 liter gerstenat wil destilleren. De media-aandacht voor het te zure bier oplevert levert de organisatoren in ieder geval de nodige reclame op voor hun evenement. Dat maakt het vast al wat minder zuur.

Benieuwd naar wat er dat wél wordt geschonken en te doen is op 17 september? Je vindt hier de website van het Bergs Bierfestival.