Overlast bij seniorenflat Plejadenlaan is allesbehalve over

BERGEN OP ZOOM – Al enige weken is de situatie in en om de seniorenflat tussen de Plejadenlaan en het Zonneplein in het nieuws, niet alleen lokaal. De overlast -en erger- die bewoners er ervaren van opgeschoten jeugd haalde donderdag opnieuw Omroep Brabant.

Eén van de flatbewoners is de nog relatief jonge Edith de Waal, die er wegens serieuze gezondheidsredenen nu al een plekje heeft. Ze neemt richting de jeugd die er rondhangt, mensen beledigt en een dreigend gevoel bezorgd, geen blad voor de mond. Volgens zowel haar als andere mensen uit de flat slopen de verveelde jongeren ook spullen en ze veroorzaken rommel.

'Tuig' aanpakken

De Waal kreeg eerder al een steen door de ruit en haar woning werd met eieren bekogeld. Inmiddels is ze ook door een aantal jongeren bedreigd en op straat beschimpt. Nu het vakantie is lopen en hangen er nog meer dan anders. Ze laten in de flat bovendien restanten achter van hennepgebruik, aldus een artikel dat Omroep Brabant donderdag publiceerde. Daarin komt BSD-raadslid Piet van den Kieboom aan het woord. Hij is klaar met de situatie en vindt dat er meteen dient te worden ingegrepen.

Eerder al lieten gemeente en Stadlander met de kwestie bezig te zijn, onder meer in overleg met maatschappelijk werk en politie. Van den Kieboom noemt de jongeren 'tuig' en vindt dat er alles aan moet worden gedaan om escalatie te voorkomen. Zijn partij heeft de burgemeester een schriftelijk verzoek gestuurd met de oproep om per direct op te treden.

Update: Inmiddels heeft burgemeester Frank Petter laten weten de zaak snel op te pakken. Hij wil onder meer in gesprek met bewoonster De Waal over de gang van zaken, meldt Omroep Brabant.

Eerdere artikelen over de overlast: