Overleden fietser is Spado-erelid Jan Dietvorst (83)

In december 2015 is Jan Dietvorst tijdens de jubileumavond koninklijk onderscheiden als Lid in de Orde van Oranje-Nassau. (Foto: Mireille Hoetelmans)

BERGEN OP ZOOM – De fietser die gisteren om het leven is gekomen bij een verkeersongeval op de Erasmuslaan, is Spado-trainer en erelid Jan Dietvorst (83). Vandaag publiceerde de sportvereniging een bericht op de website. "Jan was op zijn fiets onderweg naar de training van zijn hordelopers, toen hij werd geschept door een auto", zo meldt Spado. "Hij is ter plaatse aan zijn verwondingen overleden."

In december 2015 werd Jan Dietvorst nog koninklijk onderscheiden voor zijn verdiensten voor AV Spado. Hij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau, de onderscheiding is hem opgespeld door burgemeester Frank Petter tijdens de feestavond van Spado. Daarbij vierde de atletiekvereniging haar 60-jarig jubileum. Jan Dietvorst was één van de leden van het eerste uur en stond aan de oprichting van AV Spado (Sport Als Dagelijkse Ontspanning). Tijdens deze jubileumavond in zaal Den Enghel is Jan Dietvorst tevens tot erelid van Spado benoemd. Het noodlottige overlijden komt voor vereniging dan ook als een zware klap. "Wij zullen hem erg missen", aldus het bestuur van Spado. "Wij wensen zijn familie en vrienden sterkte met dit vreselijke verlies."

Lees ook: 'Burgemeester reikt lintje uit tijdens feestelijke ledenvergadering jubilerend Spado'