Overval op minderjarige jongens bij Bureau Brabant

BERGEN OP ZOOM – Op maandagavond 13 november 2017 besteedt Bureau Brabant aandacht aan de overval op twee minderjarige jongens, die plaatsvond op 15 september 2017 in hun woning aan de Kerkstraat. De politie roept iedereen die wil helpen deze zaak op te lossen naar de uitzending van maandagavond te kijken. Deze is vanaf 18.00 uur te zien bij Omroep Brabant.

Op vrijdagavond 15 september zijn twee onbekende jongemannen een woning in de Kerkstraat binnengedrongen. Onder bedreiging van een mes hebben zij twee kinderen gedwongen waardevolle goederen af te geven.

De slachtoffers van 15 en 9 jaar oud waren die avond alleen thuis, toen er rond 21.10 uur met de deurklopper werd gerammeld. De oudste van het stel deed open en werd onmiddellijk overrompeld door twee jongens. Hij werd tegen de grond geslagen en kreeg, terwijl hij al lag, nog enkele vuistslagen op zijn hoofd. Eén van de overvallers dwong het slachtoffer op te staan en kostbare zaken in de woning aan te wijzen. De tweede overvaller hield intussen zijn broertje in bedwang.

Onderzoek

De overvallers namen de benen met elektronische apparatuur, een mobiele telefoon en wat geld. Beide broers gingen vervolgens naar buiten en vroegen een voorbijganger de politie te bellen. Gearriveerde agenten vingen hen op en onmiddellijk werd een onderzoek gestart. Als snel werd een deel van de buit in een achtertuin teruggevonden. In de woning is sporenonderzoek gedaan en buurtbewoners zijn bevraagd. Van de daders ontbreekt echter nog ieder spoor.

Signalement

De leeftijd van de overvallers wordt geschat op 16-17 jaar. Volgens de slachtoffers had één van hen een zwarte bivakmuts op en een donker vest aan. Zijn kompaan droeg een rood/zwart vest en had een capuchon over zijn hoofd getrokken.

Hebt u informatie?
De politie is op zoek naar getuigen die voor en/of na de overval iets verdachts hebben gezien in de Kerkstraat of in de omgeving. Hebt u informatie en nog niet met een agent gesproken tijdens het buurtonderzoek? Deel uw informatie dan via Facebook, 0900 8844, de politieapp of het meldformulier op politie.nl/melden. Anoniem mag natuurlijk ook via meld misdaad anoniem 0800-7000.