Parkeerbeleid wordt alsnog aangepast nadat BSD dreigt met herziening via de raad

BERGEN OP ZOOM – Na een stevige mailwisseling met het Bergse college was BSD'er Louis van der Kallen voornemens het parkeerbeleid aangaande tweede vergunningen voor inwoners van de binnenstad op de helling te laten zetten. Inmiddels is er gesprek geweest tussen hem en wethouder Patrick van der Velde en het is niet meer nodig. Het nieuwe beleid wordt aangepast.

Van der Kallen verweet het college zonder overleg met de gemeenteraad te hebben besloten dat inwoners van de binnenstad voortaan maar één auto in hun eigen zone mochten zetten. Een tweede vergunning zou volgens de nieuwe regels alleen geldig zijn in de noordelijke óf zuidelijke zone en dat moest vooraf worden gekozen. De BSD-voorman noemde het een duurbetaalde inperking van vrijheden en kondigde aan dit in de raad opnieuw ter stemming te willen brengen.

Zo ver kwam het dus niet. Een dag na die aankondiging heeft een gesprek plaatsgevonden met de verantwoordelijke wethouden en er is toegezegd dat voor inwoners van het centrum niets veranderd waar het de tweede vergunning betreft. Zij behouden dezelfde parkeerrechten als voorheen en mogen daardoor nog steeds in zone 1 (centrum) staan.