Gemeentelijk onderzoek fietsparkeren

BERGEN OP ZOOM – Nederland is een fietsland bij uitstek. Tellingen geven aan dat er meer rijwielen dan inwoners zijn op 'dat kleine stukje aarde'. Het kan dus bijna niet anders dan dat die stalen rossen soms in de weg staan. In de Bergse binnenstad wordt het geregeld als serieuze overlast ervaren. De gemeente gaat opnieuw een onderzoek houden dat zou moeten leiden tot een einde aan die problematiek.

Het college van B en W gaat een 'verkennend onderzoek' uit laten voeren naar mogelijkheden om het fietsparkeerprobleem op de Grote Markt en het Beursplein aan te pakken. Uitgangspunt daarbij is een nieuwe bewaakte inpandige fietsenstalling in de directe omgeving. Bij het onderzoek wordt gekeken naar wat een geschikte locatie zou zijn maar ook naar het bijbehorende kostenplaatje.

De KijkopBergenopZoom.nl redactie heeft wel een suggestie. Wellicht is de voormalige Albert Heijn winkel aan de de Vlaszak een optie. Vlak bij de Grote Markt, weinig autoverkeer, ruimte genoeg en wellicht ook weer wat meer loop richting de winkels in de Bosstraat.