Parkeergarage De Parade is klaar voor de toekomst

INGEZONDEN MEDEDELING (bewerkt door de redactie)

BERGEN OP ZOOM – Parkeergarage de Parade is vernieuwd. Het afgelopen jaar vonden diverse werkzaamheden plaats. Op 14 februari heropende wethouder Kammeijer de parkeergarage.

Omdat zowel de eerste verdiepingsvloer als de parkeerapparatuur waren verouderd, zijn deze volledig vernieuwd. De in- en uitrit van de parkeergarage is aangepakt. De kooiconstructie met de oude afsluithekken is verwijderd waardoor alles veel ruimer, lichter en overzichtelijker is. Ook is de parkeergarage voorzien van nieuwe speciale aanrijdbeveiliging. Dat zijn de geelzwarte hekken en palen. Deze voorkomen schade aan het pand en aan de auto's. 

Duurzaamheid speelt een belangrijke rol

De gemeente heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Daarom zijn er vier elektrische oplaadpunten aangelegd in de garage. Er kunnen nog veel meer van dit soort plekken worden gerealiseerd in de parkeergarage. Wethouder Yvonne Kammeijer: “In een beschermd stadsgezicht is het niet wenselijk om overal elektrische oplaadpunten op straat te realiseren. Dit kan een belemmering zijn voor bewoners en bedrijven in de binnenstad om te kiezen voor duurzame motorvoertuigen. Deze elektrische voertuigen kun je straks prima in de parkeergarage parkeren en opladen.”

Speciaal emailadres voor e-laden

Voordat de gemeente investeert in uitgebreide laadvoorzieningen en de ontwikkeling van speciale laadabonnementen voor meerdere auto’s, wil ze eerst weten hoe groot de behoefte hieraan is. “Daarom wil ik nadrukkelijk de oproep doen aan alle inwoners en bedrijven van de binnenstad die elektrisch voertuigen hebben of willen aanschaffen zich te melden bij Parkeerbeheer”, aldus de wethouder

Parkeerbeheer Bergen op Zoom opent hiervoor het emailadres evladen@parkerenbergenopzoom.nl. Alle vragen, ideeën, verzoeken over EV-laden kun je daar stellen. Parkeerbeheer verzamelt al deze informatie om een beeld te krijgen van de benodigde uitbreiding van het aantal EV-laadpunten in de parkeergarage. “Zo voorzien wij in een opkomende behoefte en zorgen we dat ook de binnenstadsbewoners en -ondernemers duurzaam verder kunnen ontwikkelen op het gebied van mobiliteit”, vertelde wethouder Kammeijer. 

Alle actuele info over parkeren in Bergen op Zoom vind je op www.parkerenbergenopzoom.nl

Foto's: Gemeente Bergen op Zoom