Petitie Bravis inmiddels de 2000 ondertekeningen ruimschoots voorbij

BERGEN OP ZOOM / BRABANTSE WAL / THOLEN – De petitie en Facebookpagina ‘Red Bravis Bergen’ kunnen op veel steun rekenen. De regio is behoorlijk van slag door de aankondiging dat het ziekenhuis Bergen op Zoom verlaat.

Dinsdagavond stond de teller op ruim 2050, nadat de petitie ‘Red Bravis Bergen’ goed een dag online stond. Kort na het bekend worden van het nieuws meldde zich een burgerinitiatief, met eerst een Facebookpagina en vervolgens deze petitie: "Vóór een volwaardig Bergs ziekenhuis! Tegen de sluiting van Bravis!"

Zorgverzekeraars

Volgens de opstellers is het vooral vanwege de wens van de zorgverzekeraars, dat dergelijke schaalvergroting tot keuzes als dit leidt. Het wordt een “bizarre beslissing” genoemd, vooral “aangezien de twee ziekenhuizen nu een gebied bedienen dat ruim voldoende is om twee volwaardig ziekenhuizen op te laten functioneren.”

Ook steun uit Roosendaal

Bijzonder is dat zelfs een aantal Roosendalers het hier mee eens is. Initiatiefnemer Niels Minnaard vertelt: “Er ondertekenen zéker niet alleen Bergenaren of mensen op de Brabantse Wal. Uit de gemeente Tholen en Reimerswaal komen ook veel protesten en er staan tevens deelnemers uit Roosendaal bij. Die hebben net zo min zin in deze schaalvergroting.”

Het comité wil binnenkort de petitie gaan aanbieden aan het Bravis bestuur. Minnaard: “We hopen althans dat ze ons ontvangen en de handtekeningen, maar ook alle daarbij gemaakte opmerkingen en commentaren, in ontvangst willen nemen.”