Petter: ‘We pakken de straat terug. En we zijn met méér!’

De aangekondigde actie om foutparkeerders en andere overlastveroorzakers aan te pakken, gaat onverminderd door. "En intensiever", zo benadrukt burgemeester Frank Petter. (Tekst: Han Verbeem, foto: Hans-Jorg van Broekhoven) 

BERGEN OP ZOOM – De gemeente gaat de handhaving op (parkeer)overlast nóg verder opvoeren. Donderdagavond is een boa (bijzonder opsporings ambtenaar) mishandeld en belaagd nadat hij in de Kremerstraat een parkeerbon uitschreef. Voor burgemeester Frank Petter is de maat vol. "Handen af van onze handhavers", zegt hij in ferme bewoordingen tijdens de ingelaste persbijeenkomst over het incident. "Wie denkt met geweld de straat te kunnen veroveren, heeft deze maar even in handen. Wij komen terug. En we zijn met méér." De aangekondigde actie om foutparkeerders en andere overlastveroorzakers aan te pakken, gaat onverminderd door. "En intensiever", zo benadrukt de burgemeester. Niet alleen in de binnenstad maar binnen de gehéle gemeente.

Burgemeester Petter is geschokt door het incident van donderdagavond. Wethouders Stinenbosch (handhaving) en Van der Velden (parkeren/binnenstad) zijn vanmorgen op bezoek geweest bij de mishandelde parkeerbeheerder. "Er is gelukkig geen sprake van blijvend lichamelijk letsel", aldus Petter. Inmiddels heeft boa in kwestie aangifte gedaan bij de politie en de zaak wordt zeer hoog opgevat. "We gaan alles in het werk stellen om de schuldigen te pakken te krijgen", zo stelt Petter. Alle camerabeelden van die avond zijn veiliggesteld en ook doet de gemeente een oproep aan getuigen om zich te melden.

Veilige Publieke Taak

De daders kunnen rekenen op zware straffen, waarbij de politie en het Openbaar Ministerie samenwerken binnen het programma Veilige Publieke Taak (VPT). Zo wordt voorrang geven aan opsporing en vervolging van verdachten. Doorgaans eist het OM in dit soort zaken een straf die drie keer zo zwaar is als bij een vergelijkbaar geweldsdelict.

Tips melden

  • Twee parkeerbeheerders zijn donderdagavond rond 19.35 uur belaagd en mishandeld door een groep van vijf tot zes personen. Dat gebeurde op de hoek Kremerstraat/Cromwielstraat. Burgemeester Petter doet een dringende oproep aan getuigen en omwonenden die iets gezien hebben, om dit te melden bij de politie. Tips kunnen telefonisch doorgegeven worden (0900-8844) of via Whatsapp (06-12207006)