Pilot Rent a Boa nu in zuidelijk Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM (ingezonden mededeling, bewerkt door de redactie)Op donderdag 24 oktober is de tweede pilotdag van Rent a Boa. Inwoners kunnen boa’s ‘inhuren’ voor overlast die zij ervaren. De boa’s gaan op 24 oktober naar het zuidelijke deel van Bergen op Zoom (Fort-Zeekant, Centrum, Warande, Bergse Plaat, Havenkwartier, Gageldonk, Borgvliet, Heimolen). Ervaar je overlast in dit gebied? Huur dan nu een boa in.

Boa’s zetten zich iedere dag in voor de leefbaarheid en veiligheid in de gemeente. Wanneer inwoners overlast ervaren van onder andere zwerfafval, hondenpoep of foutparkeren (op de stoep of voor een uitrit), gaan de boa’s hier mee aan de slag. Ze doen dit op basis van een prioriteitenlijst waarbij ze een inschatting maken van de urgentie.

Op de pilotdagen wordt er niet met deze lijst gewerkt maar bepaalt de inwoner wat prioriteit heeft. De boa’s werken op deze dagen samen met de politie. Zo versterken de boa’s en politie hun samenwerking en halen zij het maximale uit de pilot. Op de eerste pilotdag op 26 juni konden de teams alle meldingen van inwoners afhandelen. Als dit op 24 oktober niet lukt, dan pakken de boa’s de melding in de week erna alsnog op. Meldingen zijn dus altijd waardevol.

Inhuren van een boa

Je kunt t/m woensdag 23 oktober een boa inhuren met een melding via de BuitenBeter app of via het contactformulier ‘Melding voor handhaving’ op de gemeentelijke website o.v.v. ‘Pilot Rent a BOA’. Op deze site vind je alle taken waarvoor je een boa kunt inhuren. De teams gaan op pad van 14.30 uur – 21.30 uur. De gemeente geeft op de pilotdag zelf updates via Facebook over wat de boa’s doen en wat zij aantreffen. Zo kan iedereen meelezen over wat er gebeurt.