Politie bezorgd over grote aantal beschonken jongeren

BERGEN OP ZOOM – Zaterdagnacht zijn er zes verdachten aangehouden in de stad, voor verschillende strafbare feiten. Er is zelfs een agent mishandeld. Ook waren er volgens de politie veel dronken minderjarigen op pad. Dit baart het Bergse politieteam veel zorgen.

De afgelopen dienst stond in het teken van de horeca en afhandelen van incidenten, meldt de politie op Facebook: "Er was in het centrum van Bergen op Zoom veel leutig volk op de been, maar helaas hebben er strafbare feiten plaatsgevonden." Er zijn zes verdachten aangehouden voor onder meer verboden wapenbezit, het overtreden van de Opiumwet en openbare dronkenschap. Er is bovendien een agent beledigd en mishandeld. Hij raakte gewond in zijn gezicht, de dader is aangehouden.

Dronken jeugd

Verder liepen er opvallend veel minderjarigen in beschonken toestand door de stad, contstateerde de politie. Eén jongere is zelfs in 'comateuze' toestand afgevoerd naar het ziekenhuis, maar er zijn er meerdere overgedragen aan ambulancepersoneel en ouders. Bij één van hen is een promillage van circa 1.66 gemeten. "Dit baart ons zorgen!", laat Politieteam Bergen op Zoom weten op Facebook.