Politie houdt 17-jarige, drugs verkopende bestuurder auto aan

BERGEN OP ZOOM – Agenten zagen zondagavond op de Halsterseweg in Bergen op Zoom tijdens hun surveillance een opvallende verkooptransactie plaatsvinden vanuit hun auto. Het bleek te gaan om een minderjarige chauffeur die drugs verkocht.

Vanuit een personenauto werd ‘iets’ overgegeven aan een persoon in een andere personenauto en hiervoor werd betaald. De agenten konden niet precies zien wat er werd overgedragen, dus ze besloten om de koper eens te gaan vragen waar hij voor had betaald. Bij aanspreken bleek het te gaan om een zakje met een gebruikershoeveelheid hennep.

De agenten zijn vervolgens achter de auto van de verkoper aangereden. Op de Zuid-Oostsingel hebben ze deze laten stoppen. De inzittenden zijn aangehouden als verdachte van overtreding van de Opiumwet. Bij de verdachten werd een kleine hoeveelheid drugs aangetroffen en enkele honderden euro’s. Dat is in beslag genomen.

De auto werd bovendien bestuurd door een 17-jarige jongen uit Bergen op Zoom. Zijn bijrijder was een 19-jarige plaatsgenoot. De minderjarige heeft dus tevens een bekeuring gekregen voor het rijden zonder rijbewijs. Beide verdachten zitten nog vast.

Bron: Politie.nl