Politie pakt hennepkwekers aan tijdens ruimdag

BERGEN OP ZOOM / THOLEN / SPRUNDEL / SINT WILLIBRORD – Dinsdag heeft het hennepteam van het politiedistrict De Markiezaten weer enkele adressen bezocht voor vermoedelijke hennepkweek.

In een garage van een woning aan de Dorpsstraat in Sint Willebrord werd een onderzoek ingesteld naar aanleiding van een hennepkwekerij. In een garage bij de woning is een recent geoogste hennepkwekerij aangetroffen, die gereed stond om weer voorzien te worden van nieuwe hennepplanten. Onderzoek maakte aannemelijk dat in deze hennepkwekerij eerder was geoogst. De elektriciteit werd gestolen, dus de woning is vervolgens van het energienetwerk afgesloten. Vanwege de illegale inkomsten uit de eerdere oogsten werd een Volkswagen Golf in beslag genomen.

Sprundel

In een garage van een woning aan de Molenbaan in Sprundel werd eveneens een hennepkwekerij aangetroffen. In het pand waren de bewoners aanwezig. In de garage werd in een kweekruimte 147 hennepplanten in beslag genomen. Tevens werd een verborgen ruimte gevonden waarin vermoedelijk jonge hennepplanten werden opgekweekt, voordat deze in de grote kweekruimte werden uitgeplant. Uit onderzoek werd vastgesteld dat er eerdere oogsten uit deze kwekerij zijn behaald en illegale inkomsten zijn verkregen. Er zijn twee auto’s van het merk Mercedes Benz in beslag genomen. Om niet direct van het energienetwerk te worden afgesloten, werd direct 1.750 euro betaald aan de Netwerkbeheerder. De gefraudeerde meter wordt wel gewisseld. Beide bewoners zijn voor verhoor aangehouden.

Bergen op Zoom

In een woning aan de Anthony Duyckstraat in Bergen op Zoom werd, verdeeld in twee ruimtes, een hennepkwekerij met ruim tweehonderd hennepplanten aangetroffen. In de woning is niemand aangetroffen. De hennepkwekerij is door de politie in beslag genomen en ontmanteld. Opnieuw is vastgesteld dat de elektriciteit werd gestolen, waarop deze woning eveneens van het energienetwerk werd afgesloten.

Tholen

In een loods bij de woning aan de Kettingdijk in Tholen bleek een hennepkwekerij te zitten. Gezien de sporen was deze kweekruimte eveneens al langer in gebruik. Er stonden bijna zeventig oogstrijpe hennepplanten. Onderzoek maakte duidelijk dat deze hennepkwekerij legaal van elektriciteit werd voorzien. In de woning zijn twee verdachten aangehouden en voor verhoor meegenomen.

Voordeelberekening

In  verband met het verkregen financiële voordeel, behaald uit de eerdere oogsten uit deze hennepkwekerijen, zal in die gevallen een voordeelberekening worden opgemaakt en die wordt op de verdachten verhaald. Na betaling van enkele forse energierekeningen kunnen de panden weer aangesloten worden op het energienetwerk.

Proces-verbaal

Tegen alle verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt. Degenen die niet werden aangetroffen, worden later verhoord en zij mogen zich op een later tijdstip bij de rechter verantwoorden. Alle inbeslaggenomen goederen, met een waarde van enkele tienduizenden euro’s, en de hennepplanten (geschatte straatwaarde 68.000 euro) zijn inmiddels vernietigd.

Foto: Pixabay/herbalhemp – Bron: Politie.nl