Politie pakt twee minderjarige scooterdieven op én een gewapende overvaller

BERGEN OP ZOOM – Woensdagavond waren enkele politiemensen bezig met high impact crime controles. Daarbij wordt anders gewerkt dan gedurende normale surveillances. Ze hoefden zich niet te vervelen.

Aan het begin van de dienst werden er twee minderjarige verdachten aangehouden op een scooter die zojuist gestolen was. De scooter, eigendom van een bezorgservice, was voorzien van een volgsysteem. Hierdoor konden de agenten de twee zeer verbaasde boefjes aanhouden in het buitengebied. Een van hen werd doorverwezen naar HALT. De andere zal zich moeten melden voor een taakstraf. De scooter gaat terug naar de eigenaar.

Bedreiging met mes

Kort hierna werd er aan de balie van het politiebureau gemeld dat een man onder bedreiging van een mes beroofd was van zijn mobiele telefoon. Door een scherpzinnige agent en wat speurwerk in het systeem kwam al snel een verdachte boven, die ook nog werd gezocht voor een andere diefstal met geweld. Deze werd later deze avond aangehouden en ingesloten. De recherche zal het verdere onderzoek naar beide feiten oppakken.

Bron en foto: Politieteam Bergen op Zoom