GBWP maakt zich naast Doel nu ook zorgen over andere chemische bedrijven

BERGEN OP ZOOM – De GBWP fractie, onder leiding van Evert Weijs, ontpopt zich meer en meer als veiligheidswaakhond waar het mogelijke milieurampen betreft. Doel stond al een tijdje hoog op de lijst van geregeld aangehaalde veiligheidsrisico's. Daar wordt nu de chemische bedrijvigheid in de regio aan toegevoegd.

Namens zijn partij schrijft Weijs aan het college van B en W dat driekwart van de Brabantse chemische bedrijven de veiligheid niet op orde heeft. Dat zou blijken uit inspectierapporten uit 2015 en 2016. Zijn fractie is geschrokken en wil uitleg van het college en van Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant. De GBWP’ers willen weten hoe het tot dit soort cijfers kon komen én wat er aan wordt gedaan om de veiligheid in de regio snel te verbeteren.

Moerdijk

Namens zijn partij wijst Weijs het college er op dat ook in Bergen op Zoon recentelijk sprake was van incidenten. Hij schrijft: “Gelukkig niet met de categorie zware overtredingen, maar toch wel met diverse middelmatige en lichte overtredingen.” Daarnaast maakt GBWP zich zorgen over wat er zoal mis ging en kan gaan in bijvoorbeeld Moerdijk. “De gevolgen hiervan kunnen groot zijn, de voorbeelden hebben we hier de afgelopen jaren kunnen zien”, schrijft de fractievoorzitter.

Foto: © Pixabay/Philip Barrington