Politie peppersprayt bestuurder Hertz-busje

Omwonenden maakten foto's van de politieactie in de Kastanjelaan en van het bewuste busje.

BERGEN OP ZOOM – Het is de laatste tijd hot news: er worden huurauto's ingezet voor malafide zaken als drugstransporten en smokkel. Onlangs bracht een groot onderzoek in Zeeland en Noord-Brabant de nodige delicten aan het licht. Vandaag werd in de Kastanjelaan een bestuurder van een gehuurd busje aangehouden.

Huurauto's zijn gewild bij drugscriminelen omdat ze niet opvallen, zo bleek eerder deze week bij een grootschalige verkeerscontrole en huiszoekingen in onder andere Bergen op Zoom. Vandaag werd aan het eind van de middag in de Kastanjelaan weer een huurauto aangehouden door de politie.

Ooggetuigen meldden aan KijkopBergenopZoom.nl dat er pepperspray aan te pas moest komen om de bestuurder in te rekenen. De chauffeur was volgens hen blank, ongeveer 30 jaar en is geboeid afgevoerd. Uit de auto is een zwarte tas meegenomen door de agenten. Een woordvoerster van de politie wilde nog niet op de kwestie ingaan. Misschien wordt er later dit weekend alsnog informatie vrijgegeven, liet ze weten.