Politie valt woning Bolwerk binnen

BERGEN OP ZOOM – Grote consternatie vanmiddag, op het Bolwerk en in de Boxhornstraat. Daar was veel politie op de been, enkele uren lang. Er is een woning binnen gevallen en er is een man aangehouden.

Volgens buurtbewoners heeft het bij elkaar enkele uren geduurd. Al vroeg op de middag werden er agenten gesignaleerd en pas tegen 19.00 uur waren de laatste politiewagens er weer weg. De straat is ook voor langere tijd afgezet geweest. Uit de woning waar een arrestatieteam is binnengevallen is in ieder geval één man meegenomen. Ook een geparkeerde auto is doorzocht door de politie.

Vuurwapen

De politie kreeg zaterdagmiddag maart rond 14.00 uur een melding van een bedreiging met een vuurwapen op het Zonneplein. Onderzoek leidde naar dit appartementencomplex aan het Bolwerk-Zuid. Omdat niet duidelijk was of er een gewapend persoon aanwezig was in de woning is het arrestatieteam ingezet.

UPDATE: Zaterdagavond is er opnieuw een arrestatieteam naar hetzelfde adres gegaan. Er is ook op het dak en de omliggende woningen gezocht. Een helikopter cirkelt boven de stad om de zoektocht te bespoedigen.


Bron en foto's: 112 Markiezaten (voor al je 112-nieuws uit de regio)