Politie zoekt mysterieuze ‘slapende getuige’ van Goudbaard-brand

BERGEN OP ZOOM – De politie zegt op zoek te zijn naar een nog onbekende man, die de avond vóór de brand in de Goudbaard-garage aanwezig zou zijn geweest. In het opsporingsprogramma Bureau Brabant meldt een politiewoordvoerder dat "een getuige had gezien dat in de parkeergarage een man lag te slapen." De politie wil daarom "heel graag weten wie dat is geweest." Het zou volgens de woordvoerder zeker zijn dat hij de brand heeft overleefd. Met het opvoeren van 'misschien wel dé cruciale getuige' hoopt de politie het onderzoek een nieuwe impuls te geven.

Via het opsporingsprogramma hoopt de politie belangrijke informatie over de brand en met name over deze mysterieuze getuige te achterhalen. "We hebben uiteraard met veel mensen gesproken, maar als u zich toch nog iets herinnert dat u nog niet met ons heeft gedeeld: dat kan alsnog", zegt de politiewoordvoerder Jim de Koning tegen de tv-kijkers. Over de 'slapende getuige' wordt verder geen informatie gegeven, ook niet hoe deze de intense brand zou hebben hebben overleefd. De temperaturen liepen in razendsnel tempo op tot boven de duizend graden.

Eén miljoen euro schade

Ook directeur Ton Ringersma van woningcorporatie Stadlander komt aan het woord. Volgens Ringersma heeft de brand de corporatie al één miljoen euro gekost en Stadlander zou momenteel in overleg zijn met de verzekeraar over de beste oplossing: van gedeeltelijk slopen tot renovatie.

Melden van informatie

Het programma sluit af met de melding dat kijkers die méér weten over de slapende man, "misschien kijkt u zelf", deze informatie kunnen doorgeven via onder meer het nummer 0800-6070. Consequent wordt ook gesproken over 'de dader', terwijl in eerdere berichtgeving de politie en brandweer spraken over mogelijke 'daders'. (Archieffoto: Stadlander/Tony Presser)

Het onderdeel van Bureau Brabant over de Goudbaard-brand is online te bekijken, via onderstaande link van Omroep Brabant op YouTube: