Twee panden ontruimd na inval politie

BERGEN OP ZOOM – De politie heeft dinsdagmiddag in Bergen op Zoom twee drugspanden ontruimd. Zo is bij een bovenwoning aan de Herman Leusstraat een inval geweest. Een deel van de inventaris is in kratten afgevoerd. Ook bij bedrijfspand aan de Antwerpsestraat, ter hoogte van De Vier Winden, is de politie binnengevallen. In beide gevallen was sprake van een wietkwekerij. De ontruimingen zorgden voor dinsdag voor bekijks bij omstanders en voorbijgangers. Woensdag is bekendgemaakt dat ook bij een derde pand, aan de Molenstraat, een inval is gedaan.

In een bovenwoning in de Herman Leusstraat in Bergen op Zoom werd een in werking zijnde hennepkwekerij ontdekt. De woning was volledig ingericht voor het kweken. Er stonden in totaal 349 hennepplanten verdeeld over 3 kweekruimtes. De andere ruimtes waren gevuld met afval en materialen ten behoeve van de hennepkwekerij. In de woning was op het moment van de inval niemand aanwezig.

Antwerpsestraat

In een bedrijfspand aan de Antwerpsestraat in Bergen op Zoom werd eveneens in 2 ruimtes een hennepkwekerij ontdekt. Hier stonden ruim 300 hennepplanten. De eigenaar van het pand kwam poolshoogte nemen en is vervolgens aangehouden.

Update:

Inmiddels is ook bekend gemaakt dat een drugspand aan het Molenpad is ontdekt. Daar werd in een loods een hennepkwekerij opgerold. In de kwekerij stonden 547 hennnepplanten verdeeld over 2 kweekruimtes. Bij deze inval zijn geen aanhoudingen verricht. Ook in Woensdrecht is een kwekerij ontmanteld. Het is niet bekend of er een direct verband is tussen de diverse invallen; wel zou volgens de politie sprake zijn van een gecoördineerde actie en was dinsdag een 'hennepruimdag'. In alle gevallen bleek er illegaal stroom te zijn afgetapt. De kwekerijen en de daarbij gebruikte materialen en goederen zijn door een gespecialiseerd bedrijf afgevoerd.

Fotobijschrift: dinsdag waren er invallen bij drugspanden, ondermeer in de Herman Leusstraat. (Foto's: Maarten van 't Hof)