Politieadvies: wees alert op verdachte ‘feestvierders’

BERGEN OP ZOOM / TILBURG – De politie geeft Vastenavendvierders het dringende advies om de komende dagen goed op te letten als ze van huis gaan. "Als veel mensen van huis zijn, slaan inbrekers immers hun slag. Het is bekend dat juist in deze periode het aantal woninginbraken stijgt", zo adviseert de politiewoordvoering in Tilburg. Het advies geldt voor de gebieden waar intensief carnaval -of Vastenavend, zoals in Bergen op Zoom- wordt gevierd. Niets is wat het lijkt: een vreemde vogel die bij uw woning rondhangt, kan zomaar een inbreker op de uitkijk zijn…

Ook wijst de politiedienst erop om voorzichtig te zijn met carnavaleske versieringen en attributen om en aan de woning. "Versiert u uw huis met carnavalsvlaggen en dergelijke, dan is het voor inbrekers duidelijk dat u van huis bent om carnaval te vieren. Hou aan carnaval geen kater over en neem preventieve maatregelen."

Maatregelen

De politie geeft daarbij een aantal adviezen. "Geef uw woning een bewoonde indruk: laat een paar bekers en borden op aanrecht en eettafel staan. Zorg dat iemand de post opruimt. Gebruik verlichting en tijdschakelaars. En zorg dat iemand een extra oogje in het zeil houdt." En blijft u thuis, wees dan ook alert.

Bron: Politie RE Zeeland/West-Brabant

Fotobijschrift: De politie vraagt burgers om alert te zijn tijdens de komende Vastenavenddagen en bij onraad gelijk melding te maken. "Ziet of hoort u iets vreemds? Zoals een onbekende auto? Of een persoon op de uitkijk? Aarzel dan niet en bel direct de politie. Bij spoed of heterdaad belt u 112 en anders 0900-8844. Zo kunnen we samen inbrekers de pas afsnijden!"