Pompmedewerker rijdt benzinedieven klem

(Bron: Politie RE Zeeland-West-Brabant)

BERGEN OP ZOOM – Door daadkrachtig handelen van een tankstationmedewerker zijn vanmiddag twee benzinedieven aangehouden: een 31-jarige Bergenaar en een 39-jarige vrouw uit Roosendaal. Het tweetal had getankt en wilde zonder te betalen ervandoor gaan, maar de medewerker achtervolgde hen en wist de wagen van de dieven klem te rijden. De verdachten zijn overgedragen aan de politie en zitten vast, in afwachting van hun verhoor. Ze worden verdacht van verduistering van benzine.

De man en vrouw waren hadden rond vier uur vanmiddag hun auto volgetankt bij het Shell-benzinestation aan de Van Konijnenburgweg. Tegenover het personeel beweerden de verdachten dat ze geen geld bij zich hadden, zo meldt de politie. Ook zou het tweetal geen telefoons op zak hebben waardoor ze geen mensen konden bereiken die voor hen wilden betalen. "De medewerkers droegen allerlei oplossingen aan, maar geen van de geboden oplossingen was afdoende voor het stel."

Ontmaskerd

De benzinedieven ontmaskerden zichzelf toen ineens een mobiele telefoon afging bij één van hen. De pompmedewerker kreeg argwaan en is naar achter gegaan om de politie te waarschuwen. "Op dat moment zagen de twee dieven kans om in hun auto te stappen en er vandoor te gaan", aldus de politie. "Maar een alerte medewerker was ook snel. Hij sprong in zijn eigen auto en is de twee achterna gereden." Een eindje verder kon hij de auto waarin de man en vrouw zaten klemrijden en heeft hij alsnog de politie gebeld. Agenten hebben de twee aangehouden en overgebracht naar een politiecel. Ze zitten nog vast.