Primeur voor Jack Nuijten, onderscheiden met de ’Gedoetertoe’

INGEZONDEN MEDEDELING (bewerkt door de redactie)

ALTERE – Jack Nuijten, directeur van de Sint Maarten school en De Springplank in Halsteren, heeft de primeur en ontvangt als eerste de ’Gedoetertoe’ onderscheiding. Deze onderscheiding is door de Stichting Alterse Carnaval in het leven geroepen om personen te onderscheiden welke zich verdienstelijk maken voor Altere of de Alterse Vastelaoved, maar geen deel uitmaken van een carnavalsvereniging.

De motivatie om Jack Nuijten deze onderscheiding aan te bieden is volgens de Stichting Alterse Carnaval als volgt:

Hij stimuleert d’Alterse Vastelaoved op geheel eige wijze. Dà konde me in d’aonloop naor dees Vastelaoved zien in de filmkes as kandidaot Nar. Hij zette daormee op leutige wijze ‘n ielk op ‘t verkeerde been.
 
Dà doet hij wanneer mense van de S.A.C. hem bezoeke. Hij zit vol ideeje om de kinderbeleving en betrokkenheid, van en bij Vastelaoved te versterken en stikt die nie onder stoelen of banke. In d’aonloop van ‘t feest het hij de school beschikbaor gesteld vor ‘t maoke van de foto’s en de filmpkes van t ‘Prottekol. Mede dank zij hem staon op 11‐11 veule honderde kinderen en hun ouwers te kijke wie d’r wir tot Hoogheid of andere pakkedraoger gekoze en benoemd worre. Op Sinteremaerte verzaomele al die kinderen en hun ouwers ielk jaor om in optocht naor de sokkel van de Spinool te trekke.
 
Op de St. Maartenschool en Springplank is de kindervastelaoved vrijdags vor d’intocht altij wir ‘n groot feest. ‘t Is ‘n “stimuleermeester” zogezeed. Daorom het de Stichting Alterse Carnaval besloten om: Meester Jack Nuijten te vertelle dàd ie er toe doet en de Gedoetertoe 2018 toe te kenne.

Een zeer verraste Jack Nuijten ontving de onderscheiding, tijdens het scholenbezoek op vrijdag 9 februari, uit handen van Prins Ambosio IX en zijn gevolg.

Foto’s: Stichting Alterse Carnaval