Prins Wannes reikte eerste leutige kindervastenavond boek uit

BERGEN OP ZOOM – Dit jaar wordt Kindervastenavend niet gevierd worden tijdens de vastenavendmaandag de Grote Markt. Stichting Vastenavend bracht voor deze viering met coronabeperkingen een speciaal leutig boek uit met als titel: ‘Kindervastenavend 2021: Me Bloeie wir op!”. Prins Wannes III reikte gisteren hiervan het eerste exemplaar uit.

Alle leerlingen van de Bergse basisscholen ontvangen het leutige boek als een ‘kedooke’. In het boek worden de kinderen verwelkomd door de nieuwe Òòg’eid Prins Wannes III in zijn nieuwe prinsenpak. Na het scannen van de bijbehorende QR code worden de kinderen toegesproken door Wannes III voor ’t Slikpaleis en hij wenst hen heel veel leut met het nieuwe boek.

Drie hoofdstukken

Het boek van de Kindervastenavend bestaat uit 3 hoofdstukken met een leutig verhaal over hoe ze onze nieuwe ‘Òòg’eid Wannes III feestelijk moeten ontvangen. Achter elk hoofdstuk zitten doe-opdrachten waarbij de lezer door een QR code te scannen uitkomt bij de Gròòtste Boer, Steketee en de Nar. Deze 3 hoofdrolspelers nodigen de kinderen uit om samen met hun te gaan puzzelen, zoeken en kleuren. Maar er is méér, want ook via een QR code kan ook worden meegezongen en gedanst. De Nar en Steketee hebben zelfs een aantal vlogs gemaakt, om samen voor de nieuwe ‘Òòg’eid prins Wannes III mooie bloemen te knutselen als verrassing.
Er kan ook een hoorspel worden beluisterd waarin het hele verhaal wordt verteld en gesproken door de bekende Vastenavendfiguren.

Niet te koop

Deze speciale Kindervastenavendeditie is in samenwerking met kindervastenavend.nl tot stand gekomen en wordt in een oplage van 4600 stuks uitgebracht enkel voor de Bergse basisschoolleerlingen en is helaas niet te koop.