Programma Krabbenfoor 2019: gevarieerd en vooral veel!

INGEZONDEN MEDEDELING (bewerkt door de redactie)

BERGEN OP ZOOM – Nog even en dan begint alweer de 55ste editie van de Krabbenfoor in Bergen op Zoom. De organisatie zet donderdag 25 juli tot en met zondag 28 juli hoog in met diverse themagebieden en met volop entertainment voor jong en oud. Naast de vertrouwde Pasar Malam en het braderiegedeelte zijn er tevensk nieuwe initiatieven zoals de Franse Markt, het Kinderplein en het Festival van het Goede Leven.

Meer dan 220 kramen, attracties en foodtrucks vormen het decor van het grootste deel van het parcours. Een braderie met een grote diversiteit aan producten, te vinden in de Zuivelstraat, Wouwsestraat, Stationsstraat, Sint-Josephstraat, Voetboog, het Zuivelplein en de Lievevrouwestraat.

Festival van het Goede Leven

'Krabbenfoor nieuwe stijl' wordt het ook wel genoemd, te vinden in de Lombardenstraat en Voetboog; een vrolijke straat met een diversiteit aan producten in originele kramen. Daarnaast is de straat versierd met kleurige olievaten, Tibetaanse vlaggenlijnen, fruitkisten, gekleurde marktkramen, Pakistaanse bankjes waar je even kan uitrusten van alle indrukken, flapperende vlaggen door heel de straat, je treft het hier allemaal. Wanneer je eenmaal door de toegangspoort aan de zijde van het Zuivelplein bent gelopen, zit je gelijk in de juiste sfeer. Het is tevens de doorgang naast de Paradeplaats (achter de Peperbus, bij de kiosk) alwaar de Pasar Malam dit jaar wordt gehouden.

Franse Markt

Een stukje Frankrijk in de Bergse binnenstad, waar anders begint dat dan in het Markiezenhof? Zo’n 40 deelnemers zullen de kramen invulling gaan geven met kunst, brocante, eten en drinken, maar ook retro, handwerk en andere curiosa. Neem tussendoor gerust plaats op de diverse bistrosets die verspreid door de Steenbergsestraat staan, want ook deze straat is onderdeel van het dit themagebied. Franse vlaggen, bistrosets, witte daken boven de kramen en een chansons zorgen direct voor die typisch Franse sfeer.

Mini-Markt

Ga je voor knus en gezellig? Dan is de mini-markt in het Vierkantje zeker iets voor jou. Kleinere kramen, smalle straatjes en de mooiste panden van de stad zorgen voor een gezellig sfeer en ambiance. Deze mini-markt is de plaats waar je, naast alle lokale ondernemers, vooral startende ondernemers en kleinschalige bedrijven tegen zal gaan komen. Als je van uniek en verrassend houdt, laat dan zeker deze markt niet aan je voorbij gaan!

Kinderplein

Het Sint-Catharinaplein is volledig ingericht tot een waar kinderparadijs. Naast een podium vol met lokale talenten zorgt Entertain&zo van Jeffrey Burgersvoor volop kinderplezier. Zo kan je bijvoorbeeld terecht bij de schminkstand, zijn er meet en greets met je favoriete kinderhelden zoals Chase uit Paw Patrol en Olaf uit Frozen, zijn er diverse kinder cocktail workshops en is er op zondag zelfs een kinder bingo. Ook kan je plaatsnemen in één van de vele kinderattracties op het plein. Uiteraard is er een groot terras, vanwaar ouders het gehele plein goed kunnen overzien. En kom je op de fiets? Helemaal handig, want hier is een tijdelijke extra fietsenopvang ingericht.

Sport en Healthy

Een nieuw themagebied binnen het Krabbenfoor parcours, met ondernemers en ambulante handelaren die zich volledig richten op een gezonde levensstijl, maar je ook prikkelen tot het bereiken van sportieve hoogtepunten. Naast allerlei stands is er eveneens ruimte voor actie, vermaak en de lekkerste, gezonde gerechten. Zo zijn er smoothies te verkrijgen, is er op zaterdag een open hardlooptraining en een hockey Clinic en op zondag kan je touwtrekken als team. Bovendien is dagelijks de Tour de France te volgen in het Tour Café en op zondag is de derde Bergse touwtrekwedstrijd. House of Marqeez zal er op zaterdag en zondag pop-up dansvoorstellingen verzorgen. Swingen gegarandeerd! Je vindt al die sportieve actie in de Potterstraat.

Pasar Malam

Voor veel mensen hoort een bezoek aan de Pasar Malam echt bij de Krabbenfoor. Dit jaar op een nieuwe, sfeervolle locatie: de Paradeplaats. In de schaduw van de Peperbus waan je je even op een Oosterse markt. De heerlijkste geuren, afgewisseld met de kleurrijkste producten, met op de achtergrond de prachtige klanken van Oosterse muziek, dat is de Pasar Malam! Je kan er terecht voor allerhande producten en de smakelijkste gerechten. Je bereikt de Pasar Malam het beste via de doorgang van de Lombardenstraat.

Entertainment

De Foligroup uit Hoogerheide verzorgt dit jaar de muzikale start van een bomvol entertainmentprogramma, door op donderdagmiddag door de straten van de stad te trekken. Daarnaast zullen die dag tevens de Uncle Sam Jazz Band, Bravoure, Lat Mar Ore en Expreszo het parcours muzikaal opluisteren. Op het hoofdpodium op de Grote Markt en bij het Beursplein is ook voor een divers en krachtig programma gezorgd. Op donderdagavond staat Crazy Little Things op de Grote markt en die gaan iets unieks doen in samenwerking met de Peperbus

Op vrijdagavond bruist het Beursplein met optredens van onder andere Marijn van Geel, John de Bever, Nelis Leeman, Pascal Redeker en Ramon Prins. Ook op de andere podia is dan natuurlijk genoeg te beleven, met op vrijdagavond bijvoorbeeld Backroad (country/blues) bij de Korte Bosstraat en Keo Maaskant (goochelaar en pianist) op het Kinderplein.

Rembrandt

Zaterdagavond zingt Frank van Etten bij café ’t Molleke in de Potterstraat. Daarnaast draait de DJ van het Goede Leven dagelijks plaatjes in de Lombardenstraat. Er er is niet alleen muziek, je treft ook ballonnenclowns aan en kan deelnemen aan een historische bierbrouwerijwandeling (kaarten via de VVV) en op zondag kan je in de Stationsstraat terecht bij een bijzonder tijdelijk atelier. Daar staat dan één dag de speciale Rembrandt-auto van de landelijke campage 'Iedereen een Rembrandt'. Je kunt er in de virtuele wereld van de grootmeester stappen, een replica creëren en -net als hij ooit deed- je eigen selfie tekenen.

Het volledige entertainmentprogramma vind je hier.