Nieuwe culinaire avonturen bij het Bergse Hemingway

Met het uitnodigen van de Zeeuws-Vlaamse chef-kok Syro bakker (rechts) gaat Hemingway beginnen aan een nieuw culinair avontuur. Eens per kwartaal komt een grote naam hier samen met Torben Bouterse (links) bijzondere gerechten maken en presenteren. (Foto’s gerechten en Syrco Bakker: Pieter D’Hoop / foto Torben Bouterse: Restaurant Hemingway / tekst: Hans-Jorg van Broekhoven)

BERGEN OP ZOOM – De komst van chef-kok en culinaire creatieveling Syrco Bakker moet een nieuwe serie aan gastronomische events inluiden bij restaurant Hemingway. Samen met Torben Bouterse, die in de keuken normaliter het scepter zwaait, gaat de gastchef een avond lang verrassende gerechten presenteren. En ook daarna zal dat hier nog te proeven zijn.

Tim Schimmel is Operations Manager bij De Draak, waar het restaurant onderdeel van uitmaakt. Hij is trots op de nieuwe plannen. Syrco Bakker, chef-kok bij  het met twee Michelinsterren gewaardeerde Pure C in Cadzand, is namelijk nogal een naam in de culinaire wereld. “We vinden het leuk om onze gasten te blijven verrassen”, legt Tim uit. “Bovendien houdt het ons eigen keukenteam ook geïnspireerd.”

Troost

Op 11 oktober is het zo ver, dan komt Syrco hier koken. Schimmel: “In zes dagen waren de 36 plaatsen die we in Hemingway hebben uitverkocht. In goed overleg met Pure C hebben we toen besloten de Sint Maartenzaal  voor die avond tot restaurant om te toveren, met zilver bestek, wit tafellinnen en lounge muziek, net als in Cadzand. Nu kunnen we in totaal 70 gasten ontvangen."

Voor die zaal zijn nog een paar plaatsen beschikbaar maar hard gaat het wel, vertelt hij trots. Er is echter een troost voor liefhebbers die er dan niet bij zijn. Eén van de gerechten die de chef-kok dan introduceert, blijft op de kaart staan. “Een heel bijzonder visgerecht, dat het op de nieuwe najaarskaart, tussen alle wild, heel goed gaat doen. Wij mochten het vorige week al komen proeven en het is onvoorstelbaar lekker. Zelfs het sauskannetje ging leeg.”

Ieder kwartaal

Restaurant Hemingway wil niet stil blijven staan, vertelt de manager. “Je moet altijd bij de les blijven, de blik op de toekomst houden. We willen niet alleen het Bib Gourmand niveau vasthouden en misschien zelfs wel opschroeven. We willen tevens blijven verrassen en die samenwerking met andere chefs is daarvan een voorbeeld.”

Het plan is om dit voortaan eens per kwartaal te doen. Er worden mogelijk zelfs internationale namen uitgenodigd, om samen met het eigen team bijzondere gerechten te presenteren. Het idee sloeg in ieder geval in Cadzand erg aan. Syrco Bakker en zijn restaurant krijgen allerlei verzoeken en hebben het druk genoeg, maar zagen van dit voorstel meteen de charme in. Wie de volgende culinaire creatieveling wordt is nog niet bekend, aldus Tim. “Houd vooral onze social media en website in de gaten.”