Project NAR is nu al groot succes

KRABBEGAT – Om kinderen te betrekken bij de Vastenavend wordt steeds meer georganiseerd. Er is onder meer de projectgroep Kindervastenavend.nl waarin de Stichting Vastenavend en mensen uit het onderwijs hier samen vorm aan geven. Dit jaar onder de naam ‘Project NAR’ en het slaat behoorlijk aan.

Eén van de onderdelen is het ‘Pak van de NAR van de toekomst’. Alle scholen van Bergen op Zoom krijgen de gelegenheid om hét pak van de Nar van de Toekomst te bedenken en uit te werken. Daar wordt al flink aan gewerkt, meldt een persbericht van de Stichting Vastenavend. De ontwerpers hebben de vrije ruimte om een pak te bedenken, dat ook daadwerkelijk gedragen kan worden.

Kom kijken!

De presentatie van die ontworpen kostuums vindt plaats op zondag 24 februari in Den Enghel om 15.00 uur, in het bijzijn van Prins Nilles III. Tijdens de presentatie worden beelden vertoond van het ontwerpproces op de scholen en zullen de creaties door de scholen zelf worden toegelicht. Op zondag 3 maart en zondag 10 maart is de Spiegelzaal van Den Enghel eveneens geopend, van 14.00 tot 17.00 uur, voor het bekijken van de belevingsruimte en narrenkostuums die de kinderen maakten.

Voorleesfeest en voorstelling

Maar er gebeurt méér. Ook aan de leerlingen in de groepen één tot en met drie is gedacht. In de bieb is namelijk een groot voorleesfeest georganiseerd in de Verhalenkamer. Daar wordt het boek ‘De Nar Leer Krablòòpe’ voorgelezen én uitgebeeld, met muziek, afbeeldingen en dans. Er is een echte interactieve voorstelling van gemaakt, net als van de voorstelling die leerlingen van groep zes kunnen bezoeken in Den Enghel. Hier maken ze kennis met de lakei van 't Slikpaleis. Hij weet van alles te vertellen over de Nar. Met 'n liedje, 'n dansje en ’n korte quiz neemt hij de kinderen mee in de wereld van de Nar.

Afbeelding: tekening uit 'De Nar Leer Krablòòpe', © Werkgroep Ellefke