Publiek en deelnemers kunnen zich al melden voor defilé en taptoe bevrijding

BERGEN OP ZOOM – Op 26 oktober rijden er in Zuidwest-Nederland drie toertochten ter herdenking aan de bevrijding. Die komen hier samen voor het defilé dat door de binnenstad trekt. Wie mee wil rijden kan zich opgeven. Tevens kunnen er al tribuneplaatsen gereserveerd worden, voor zowel het defilé als de taptoe.

Aan de toertochten die worden gehouden mogen alleen militaire voertuigen meedoen die ook echt uit de periode van de Tweede Wereldoorlog stammen. Deze drie tochten komen samen in Bergen op Zoom en sluiten vervolgens aan bij het defilé dat door het stadscentrum trekt. Belangstellende eigenaren of beheerders van legervoertuigen worden van harte uitgenodigd zich aan te melden voor een van de drie toertochten en het defilé. De coördinatie verloopt via de heer Rob Koster van Bevrijdingsmuseum Zeeland. Aanmelden kan bij hem via e-mail. Wie vragen heeft over de toertochten kan eveneens bij hem terecht.

Tribuneplaatsen 

Het defilé vindt diezelfde 26 oktober plaats, om 15.30 uur, en de Taptoe begint om 19.00 uur. Er komen tribunes te staan op de Grote Markt en bij de Gevangenpoort. De laatste staat er natuurlijk alleen voor het defilé. Om zeker te zijn van een mooi plaatsje kunnen al tribunekaarten worden besteld. Deze kosten €10,00 per evenement. Er zijn ook combikaarten verkrijgbaar voor € 17,50 en de plaatsbewijzen zijn te bestellen via info@sta-boz.nl.