PvdA fractievoorzitter Sahin Ergec verlaat de politiek

BERGEN OP ZOOM – Het is met pijn in het hart, schrijft hij, maar ook vol trots op deze gemeente. In november legt PvdA’er Sahin Ergec zijn werk als raadslid neer. Hij gaat carrière maken bij zijn werkgever en het is niet langer te combineren.

Ergec werkt al heel wat jaren bij het Ministerie van Financiën, de Belastingdienst. Daar zijn hem nieuwe kansen aangeboden, die ook tot een keuze dwongen: een stevige managementsopleiding gaan volgen met dito carrièrevooruitzichten kan alleen als hij het werk als raadslid beëindigt. Het gaat enorm veel tijd vragen namelijk, bovendien zal hij veel op andere locaties in Nederland maar ook in het buitenland gaan verblijven.

Emotioneel

Het was nog niet eenvoudig; die keuze maken. Het raadslid beschrijft het als een ‘emotionele’ aangelegenheid. Hij laat weten altijd trots te zijn geweest op zijn rol in de Bergse politiek en de bijbehorende sociaaldemocratische waarden. Het was ook wel eens confronterend: “Ik heb geleerd dat het aankaarten van een probleem en het oplossen van een probleem twee zaken zijn die mijlenver van elkaar kunnen liggen.” Hij dankt zijn partijgenoten maar ook collega-raadsleden, de mensen om hen heen en zeker zijn vrouw voor alle steun en vriendschap van de afgelopen zeven jaar in de raadsbankjes.

Sahin sluit af met een oproep en roept de Bergenaren op trots te zijn op hun gemeente. Op de diversiteit ervan, de vele talenten en op alles wat er gezamenlijk is en wordt bereikt. In de raadsvergadering van 23 november 2017 treedt hij officieel af als raadslid. Wie hem opvolgt in de PvdA en wie de rol van fractievoorzitter krijgt is nog onduidelijk.

Foto: Sahin Ergec