PvdA organiseert ‘ludiek protest’ wegens nieuw traject Beneluxtrein

BERGEN OP ZOOM / ROOSENDAAL – Op zondag 8 april stopt de Beneluxtrein die rijdt tussen Brussel en Amsterdam voor de laatste keer op de stations Dordrecht en Roosendaal. De NS wil er met een feestelijke afsluiting kort bij stilstaan, de PvdA komt met een tegenactie.

Vanaf maandag 9 april rijdt de Beneluxtrein een nieuw traject. De stop voor West-Brabant is vanaf dan in Breda. De PvdA afdelingen van Bergen op Zoom en Roosendaal hebben lang gestreden voor voor het behoud van het huidige traject via Roosendaal, in het belang van de regio en de Zeeuwse treinreiziger. dat melden de fractievoorzitters Joey van Aken en Michael Yap. Het mocht echter niet baten.

Afsluiting

De NS organiseert op 8 april een bescheiden feestelijke afsluiting van de laatste rit. Er wordt aan de gemeentes Dordrecht en Roosendaal een bord overhandigen om het tijdperk van de Beneluxtrein via deze steden, van 1957 tot 2018, te markeren. Daarnaast zal de laatste trein naar België uitgezwaaid worden om 22.30 uur. Daarvoor nodigt de NS mensen uit op station Roosendaal, in de centrale hal.

De PvdA gaat met een ludieke tegenactie komen, melden de fractievoorzitters in een e-mail. Wat dat exact wordt laten ze nog in het midden, maar mensen en partijen die daar bij aan willen haken kunnen zich melden.

Stockfoto: Pixabay/44833