PvdA stelt vragen over ontbreken glasbakken bij Lidl

BERGEN OP ZOOM – In Bergen op Zoom is het beleid dat bij elke supermarkt minimaal een glasbak staat, liefst ook andere inzamelcontainers. Bij de nieuwe Lidl-supermarkt aan de Langeweg kunnen de bezoekers en wijkbewoners hun lege flessen echter nog steeds niet kwijt, meldt de PvdA in een brief aan het college.

Raadslid Han Verbeem schrijft aan het college: “Vanuit bewoners in Nieuw-Borgvliet krijgt onze fractie signalen dat er behoefte is aan glasbakken en andere inzamelcontainers voor recyclebaar afval bij de Lidl. Uit navraag bij Saver blijkt dat dit op problemen stuit, omdat het terrein eigendom is van het Lidl-concern.” Die grootgrutter wil er blijkbaar niet aan meewerken maar daar neemt de PvdA niet klakkeloos genoegen mee.

'Planologische misser'

“De PvdA-fractie vraagt zich af of bij de realisatie van deze nieuwe Lidl-super aan de Laan van Borgvliet, enkele jaren geleden, daarbij geen rekening mee is gehouden”, schrijft Verbeem. Hij roept de gemeente tevens op deze ‘planologische misser’ alsnog te herstellen en indringend met de Lidl-bedrijfsvoering hierover in gesprek te gaan. De partij vindt het een maatschappelijke plicht van supermarkten om de recycling van verpakkingsafval te bevorderen en wil van het college weten hoe gesprekken daarover met vertegenwoordigers van Lidl verlopen.

Stockfoto: Pixabay/pix24